Ingredients (per a 4 persones):
-1/2 pollastre trossejat (si és petit, un de sencer)
-1 ceba gran
-Tomàquet madur ratllat
-Bolets (pinetells i trompetes de la mort)
-4 grans d'all
-1 fulla de llor, un trosset de canyella, 1 branca romaní fresc
-Picada (una bosseta de les que porten ametlla, avellanes, galeta, pinyons, etc), all i julivert.
-Conyac
-Pebre, sal , farina, oli.
-1/4 de litre de brou de pollastre (o verdures)
Elaboració:
He fet servir pinetells (rovellons) de l'any passat que tenia en conserva amb sal i trompetes de la mort assecades (l'últim dia que vaig anar a Camprodón en vaig comprar una bosseta). Els de conserva, 12 hores en remull amb aigua i bullits uns 25 minuts. Les trompetes posades a hidratar una hora en aigua.
Un cop fet això, ben escorreguts , afegir-hi un parell de cullerades de farina, remenar bé i saltejar-los en una paella amb una mica d'oli. Reservar.
En cas de fer amb bolets frescos (ara que ja n'hi han), ben nets, posar en una paella que treguin l'aigua, afegir oli i donar-els-hi unes voltes, també afegint la farina, que s'hi posa per engreixar la salsa quan ho afegim al guisat.
En una cassola, rostir el pollastre salpebrat . Quan estigui rosset, afegir la ceba tallada ben petita , els grans d'all en trossos , junt amb el llor, la canyella (poca) i la branqueta de romaní. Anar donant voltes fins que estigui fet. Tirar-hi un raig de conyac i flamejar. Quan s'hagi consumit l'alcohol, afegir el tomàquet i acabar de fer el sofregit, remenant de tant en tant.
Abocar 1/4 l. de brou de pollastre (o el que tinguem, pot ser de verdures) i la picada (que haurem fet amb la bossa de picada, un parell de grans d'all i julivert. En aquest moment afegir els bolets que tenim reservats.
Tapar i deixar que es vagi fent a foc lent, aprox 3/4 h.
Rectificar de sal si cal.
Bon profit !!