Ingredients:
- 200gr. de farina
- 6 ous
- 200 gr. de sucre
- 125 ml. oli de girasol
- 125 ml. ratafia
- 1 sobre de llevat Royal
- 100 gr. de panses sense pinyol
- 1 grapat d'ametlles en gra
- Sucre i ratafia per l'acabat de sobre
Elaboració:
Posar les panses en remull amb la ratafia unes 4 hores.
En una paella sense oli ni res, torrar una mica les ametlles en gra, sense parar de remenar fins que sentim l'olor de torrat. Reservar.
Colar les panses de la ratafia i reservar.
Separar les clares dels rovells dels ous, posant cada cosa en un bol diferent.
Amb la batedora de barnilles, muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal i amb la 1/2 del sucre.
Fer el mateix amb els rovells amb l'altra 1/2 del sucre, fins que quedin blanquinoses.
En un altre bol, barrejar la ratafia amb l'oli i afegir la farina i el llevat Royal, tot tamisat.
Quan estigui ben barrejat, anar incorporant les clares a punt de neu i els rovells amb compte per no fer-lo baixar, amb una espàtula, amb moviments suaus i envoltants, fins que ja ho tinguem tot integrat, i afegir les panses.
Ara agafem un motlle (jo l'he fet amb un motlle de 40 x 30, si el fem amb un motlle més petit quedarà un pèl més gruixuda), hi col·loquem paper de forn untat amb mantega.
Abocar la mescla i posar al forn a 180º durant uns 30 minuts. Controlem, ja que depèn del forn i del gruix de la coca, ha de quedar rossa i vigilar que no es cremi, també podem clavar un escuradents i si surt net ja la tenim cuita.
Treure del forn, i encara calenta, pintar amb ratafia per sobre (amb un pinzell), posar una mica d'ametlles que ja haviem torrat i empolsar amb sucre. Es pot posar un minut al forn a gratinar, perquè el sucre es desfaci una mica, o bé cremar-lo amb un bufador.
Deixar refredar una mica i desemmotllar.
Es fa amb farina de blat, però es pot substituir per farina sense gluten, mescla mix C rebosteria de Schär. Tot amb les mateixes mides. Jo l'he fet amb aquesta farina (a casa tenim un celíac) i ha sortit així de fantàstica !!!