Ingredients:
- 1'250 kg. de vedella (llata) a
trossos d'1'5 cm. aprox
- 800 gr. de bolets variats (de
conserva, salats, frescos....)
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba
- 500 ml. de brou de carn o de
pollastre
- farina
- Per la picada (12/14 ametlles
torrades, 2 grans d'all i una branca de julivert)
- OOVE, sal, pebre negre
Elaboració:
Enfarinar la vedella (espolsant-la bé perquè quedi poca farina) i fregir , molt poquet, només perquè quedi feta la farina i així segellem la carn.
Posar el mateix oli colat en una cassola i tirar-hi la ceba tallada molt fina i
un polsim de sal. Deixar fins que quedi transparent i afegir tomàquet natural
ratllat. Sofregir fins que quedi brillant.
Afegir la vedella i remenar, llavors afegir el brou fins a cobrir. Tapar
i deixar a foc molt lent, que vagi fent la xup-xup.
Treure els bolets dels pots i escórrer, tallant-los si els trossos són massa grans (si són bolets confitats en sal, el dia abans posar-los en remull canviant l'aigua un parell de cops). Tirar-hi una miqueta de farina i remenar-ho tot, i després sofregir en una paella amb una mica d'oli, que quedin una mica doradets. De totes maneres jo sempre els hi faig arrencar el bull amb una mica d'aigua durant uns 30 minuts, escorre i fregir.
Quan la vedella estigui a mig fer tirar-hi els bolets, i rectificar de sal (i una mica de pebre). Vigilar que vagi quedant suquet i afegir brou si cal. Cuinar sempre tapat fins que la vedella estigui ben tendra (1 h i mitja aprox., però ton depèn dels fogons que tinguem i de la qualitat de la vedella).
A part, fer una picada amb una dotzena d'ametlles, 2 o 3 grans d'all i julivert. Picar bé en el morter i reservar.
Aquest guisat queda millor si es fa el dia abans, un cop reposat queda més bo.
Quina bona pinta! Avui he començat a seguir-te! Mil gràcies per les receptes!
ResponEliminaun clàssic a casa meva..... recepta de la meva iaia
Elimina