Ingredients:
- 1 conill en 8 trossos
- 2 talls de cansalada viada fresca
- 4 cebes petites
- 500 ml. de brou (de carn,pollastre,verdura...)
- 200 ml. de vi negre
- 1 fulla de llor (opcional branqueta de romaní)
- Oli d'oliva verge extra
- Farina, sal, pebre negre
- 1 bossa per picada (avellanes, ametlles, pinyons, bastonets,.....) , julivert i un tros petit de xocolata negra.
Elaboració:
Salpebrem el conill i el rostim en una cassola amb una mica d'oli. Retirar-lo.
En el mateix oli, afegir les cebes tallades a quarts i la cansalada tallada a trossets, remenem bé i ho deixem uns 10 minuts.
Incorporar les herbes (llor, romaní.....) i el mig got de vi negre. Deixar que evapori l'alcohol uns 5 minuts.. Afegir 2 cullerades petites de farina deixatada en aigua, remenant bé.
Cobrir amb el brou de pollastre (o carn o peix) calent. Tapar i deixar a foc mitjà, durant 3/4 hora.
Preparem la picada (la bossa amb pinyons, avellanes, ametlles, bastonets ), julivert i 2 trossets petits de xocolata negra. Picar que ens quedi ben fi .
Cobrir amb el brou de pollastre (o carn o peix) calent. Tapar i deixar a foc mitjà, durant 3/4 hora.
Preparem la picada (la bossa amb pinyons, avellanes, ametlles, bastonets ), julivert i 2 trossets petits de xocolata negra. Picar que ens quedi ben fi .
Afegir la picada al guisat, tapar i deixar 15 minuts a foc baix-mitjà.
Rectificar de sal i pebre si cal.
Els temps són orientatius, tot depèn del conill, anem controlant.
Rectificar de sal i pebre si cal.
Els temps són orientatius, tot depèn del conill, anem controlant.
***Podem afegir uns bolets prèviament saltats, en tot cas els incorporaríem a mitja cocció.
També els podríem posar com a acompanyament, amb una mica de puré de patata.
(en les fotos ho presento de les 2 maneres).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada