diumenge, 7 d’agost del 2022

CONILL A L'EMPORDANESA



Ingredients:

  • 1 conill en 8 trossos
  • 2 talls de cansalada viada fresca
  • 4 cebes petites
  • 500 ml. de brou (de carn,pollastre,verdura...)
  • 200 ml. de vi negre
  • 1 fulla de llor (opcional branqueta de romaní)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Farina, sal, pebre negre
  • 1 bossa per picada (avellanes, ametlles, pinyons, bastonets,.....) , julivert i un tros petit de xocolata negra.


Elaboració:


Salpebrem el conill i el rostim en una cassola amb una mica d'oli. Retirar-lo.

En el mateix oli,  afegir les cebes tallades a quarts i la cansalada tallada a trossets, remenem bé i ho deixem uns 10 minuts.

Incorporar les herbes (llor, romaní.....) i el mig got de vi negre. Deixar que evapori l'alcohol uns 5 minuts.. Afegir 2 cullerades petites de farina deixatada en aigua, remenant bé.
Cobrir amb el brou de pollastre (o carn o peix) calent. Tapar i deixar a foc mitjà, durant 3/4 hora.

Preparem la picada (la bossa amb pinyons, avellanes, ametlles, bastonets ), julivert i 2 trossets petits de xocolata negra. Picar que ens quedi ben fi .
Afegir la picada al guisat, tapar i deixar 15 minuts a foc baix-mitjà.
Rectificar de sal i pebre si cal.

Els temps són orientatius, tot depèn del conill, anem controlant.

***Podem afegir uns bolets prèviament saltats, en tot cas els incorporaríem a mitja cocció.
També els podríem posar com a acompanyament, amb  una mica de puré de patata.
(en les fotos ho presento de les 2 maneres).

                            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada