diumenge, 8 de setembre del 2024

FLAM DE RATAFIA

 

Ingredients:


  • 1/2 litre de llet
  • 80 gr. sucre
  • 5 ous
  • 2 cullerades de sucre per fer el caramel (o caramel líquid ja preparat)
  • 200 ml. ratafia




Elaboració:

En un cassó escalfar la ratafia, fins que redueixi la meitat.

Fer el caramel amb una mica de sucre i posar-lo en el fons del motlle ( un de rectangular o en motlles individuals). També podeu fer servir caramel líquid de compra.

Escalfar la meitat de la llet amb el sucre, fins que quedi fos. Quan comenci a bullir retirar del foc.

En  un bol , batre els ous  i afegir l'altra meitat de la llet. Afegim la ratafia i la llet amb el sucre. Barrejar molt bé, suaument perquè no ens agafi aire i així evitem les bombolles.

Colar i bolcar-ho al motlle. També ho podrem fer en motlles individuals.
Els posem en una safata i li posem 2 dits d'aigua. Coure al bany maria, al forn prèviament escalfat a 200º uns 45 minuts. Abans de retirar, punxar amb un escuradents i si surt net ja el tenim a punt. Si no, deixar-lo uns minuts més.

Desemmotllar quan ja estigui fred, i guarnir amb nata, fruites, fruites confitades, sucre en caramel   o el que més ens agradi.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada