Ingredients:
- 1/2 litre de llet
- 80 gr. sucre
- 5 ous
- 2 cullerades de sucre per fer el caramel (o caramel líquid ja preparat)
- 200 ml. ratafia
Elaboració:
En un cassó escalfar la ratafia, fins que redueixi la meitat.
Fer el caramel amb una mica de sucre i posar-lo en el fons del motlle ( un de rectangular o en motlles individuals). També podeu fer servir caramel líquid de compra.
Escalfar la meitat de la llet amb el sucre, fins que quedi fos. Quan comenci a bullir retirar del foc.
En un bol , batre els ous i afegir l'altra meitat de la llet. Afegim la ratafia i la llet amb el sucre. Barrejar molt bé, suaument perquè no ens agafi aire i així evitem les bombolles.
Colar i bolcar-ho al motlle. També ho podrem fer en motlles individuals.
Els posem en una safata i li posem 2 dits d'aigua. Coure al bany maria, al forn prèviament escalfat a 200º uns 45 minuts. Abans de retirar, punxar amb un escuradents i si surt net ja el tenim a punt. Si no, deixar-lo uns minuts més.
Desemmotllar quan ja estigui fred, i guarnir amb nata, fruites, fruites confitades, sucre en caramel o el que més ens agradi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada