Ingredients:
- 1 rap d'aproximadament 1 kg.
- 1 grapat de gambes pelades
- 1 ceba gran
- 3 o 4 tomàquets madurs
- 3 grans d'all
- 1 llesca gran de pa de pagès (o 2 petites)
- picada (12 ametlles torrades, un pessic de safrà)
- Pebre negre, pebre vermell dolç, OOVE, sal
- Per fer el fumet (crancs, cintes, espines, cap de rap i de lluç, 1 pastanaga, 1 tros de porro, 1 tros de ceba.....)
Elaboració:
Primer fer el fumet de peix amb les verdures i els caps, espines, etc. Deixar bullir uns 25 minuts.
Torrar el pa.
Tallar el rap (demanem a la peixateria que ens el facin en 2 filets i així també aprofitem l'espina pel brou). Tallem els filets a daus grans. Reservar.
En un morter, picar les ametlles pelades, un pessic de safrà i una mica de pebre negre.
En una olla amb una mica d'oli, tirar-hi els alls pelats i un pèl aixafats, junt amb les gambes, que les enrossirem una mica. Retirem.
Afegir la ceba tallada petita amb un polsim de sal i deixem a foc baix-mitjà que es vagi sofregint. Quan comenci a agafar color, incorporem el tomàquet ratllat i sense pell ni llavors amb una cullerada petita de pebre vermell dolç.
Quan ja estigui el sofregit fet i brillant, hi tirem el pa de pagès torrat, que s'impregni bé amb el sofregit. Afegir el fumet ben calent (el colem que no ens hi vagi cap impuresa). Jo he posat 3/4 litre del fumet que he fet, i 3/4 de litre de fumet vermell de peix dels "Pescadors de Roses", que surt molt bo i t'estalvies una feina. Si no en teniu, poseu 1 litre i mig del fumet que hem fet.
Ara ho triturem tot ben fi amb la batedora de braç.
Portar a ebullició, i afegim la picada i les gambes. També el rap, i deixem que cogui tot junt uns 15 minuts, rectifiquem de sal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada