Ingredients
- 1 llom de bacallà dessalat de 200 gr.
- 100 ml. llet
- 120 gr. farina d'arròs
- 40 gr. de farina de blat de moro (maizena)
- 1 ou
- 1/2 sobre de llevat (royal)
- 2 grans d'all
- Julivert
- sal, oli d'oliva suau
Elaboració:
Posar aigua a bullir i coure el troç de bacallà exactament 1 minut. Deixar refredar i esmicoleu-lo en bocins petits, vigilant que no hi hagi cap espina i retirant la pell.
Picar els 2 grans d'all i una mica de julivert.
En un bol, posar el bacallà i afegir l'ou batut, la llet i l'all i julivert picat. Barrejar molt bé amb una forquilla.
Tamisar les 2 farines junt amb el mig sobre de llevat.
Ho anirem afegint de mica en mica a la barreja amb el bacallà. Si cal, rectificar de sal tot i que amb la que porta el bacallà potser n'hi haurà prou, millor provar-ho.
Ens ha de quedar una barreja cremosa.
Escalfar oli abundant en una paella. Formem boletes amb l'ajut de 2 culleres, que anirem fregint i retirant a mesura que ens quedin rossos. Posar sobre paper absorbent perquè ens tregui l'excés d'oli.
Els podem acompanyar amb salsa de tomàquet, romesco o tal qual.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada