Ingredients:
Per els kumquats confitats:
- 20 kumquats
- 150 gr. de sucre
- 150 gr. d'aigua
Per el pastís:
- 2 ous (100 gr.)
- 125 gr. de farina
- 125 gr. de sucre
- 2 cullerades de l'almivar dels kumquats confitats
- 60 gr. d'oli de gira-sol
- 100 ml. iogurt grec
- 1 taronja (la ratlladura de la pell)
- Un pessic de sal
- Mantega
- 6 gr. d'impulsor químic (Royal)
- 2 cullerades de sucre morè de canya
Elaboració:
Primer farem els kumquats confitats. Els tallem a rodelles (cada 1 en 3 rodelles) i els hi retirem les llavors. Els posem en un cassó a foc mitjà, junt amb l'aigua i el sucre, deixant coure fins que comenci a espesseir una mica l'almivar. Colar i reservar les 2 coses.
En un bol hi posem els ous amb el sucre i amb una batedora de varetes els blanquegem.
A continuació hi anem afegint l'oli i l'almivar, mentre anem batent, i després la farina, la sal i l'impulsor, tot tamissat per evitar grumolls.
Un cop ho tinguem tot integrat, afegim el iogurt i la ratlladura de la taronja, amb una espàtula i amb moviments envoltants.
Untem amb mantega un motlle d'uns 20 cms. (amb força mantega) i hi espolsem les 2 cullerades del sucre morè de canya, pel fons i els costats.
Cobrim tot el fons del motlle amb els kumquats confitats, un al costat de l'altre.
Aboquem la mescla del pastís i posem al forn a 170º (que haurem escalfat prèviament) uns 30 minuts (com que depèn del forn, quan hagi passat aquest temps introduïm una broqueta i ha de sortir neta, sinó li deixem uns minuts més).
Traiem el pastís del forn i el desemmotllem en calent, ja que amb el sucre i l'almivar s'ens quedaria enganxat si el deixéssim refredar). Donar-li la volta, ja que el fons serà el que ens queda a dalt.
A l'hora de servir es pot posar un parell de cullerades de l`almíbar per sobre, o fem una crema amb nata muntada i formatge crema o mascarpone i hi col.loquem una cullerada a sobre.
(la recepta original és amb farina de blat, però jo l'he fet amb farina sense gluten, mescla mix C de Schär)
Gracies Carme, te molt bona pinta. He posat el enllac del teu blog al meu blog: https://teresafoodrecipes.blogspot.com/
ResponEliminaMoltíssimes gràcies, Teresa
Elimina