dimarts, 15 de juny del 2021

MOUSSE DE MADUIXA AMB COULÍS I GELATINA (DE MADUIXA)

 

Ingredients:


*per la mousse:

  • 250 gr. de maduixes
  • 2 clares d'ou
  • 250 ml de nata per muntar
  • 60 gr. de sucre
  • 1 pessic de sal
*per la coulís:
  • 100 gr. de maduixes
  • 35 ml. d'aigua
  • 5 gotes de llimona
  • 30 gr. de sucre
*per la gelatina:
  • 200 gr. de maduixes
  • 30 gr. de sucre
  • 2 làmina de gelatina neutra
  • 20 ml. d'aigua
  • .........podem substituir-ho per mig sobre de gelatina de maduixa (tipus royal).
3 o 4 maduixes per adornar.


Elaboració:

Unes hores abans (o millor el dia abans) fer la gelatina. 
Remullem les fulles de gelatina. Rentar bé les maduixes i treure les fulles. Trossejar i passar per la batedora. Passar en un colador fi per treure totes les llavors.
Escalfar l'aigua amb el sucre i treure del foc un cop dissolt. Deixar temperar i afegir la làmina de gelatina hidratada, i el suc de la maduixa. Barrejar tot molt bé i posar en un bol quadrat. Reservem a la nevera.
Aquesta gelatina la podem fer amb 1/2 sobre Royal de gelatina de maduixa, seguint les instruccions de la caixa, i així ens evitarem una mica de feina.

Ara farem la coulís: Posar tots els ingredients (amb les maduixes trossejades) en un cassó i deixar coure a foc baix fins a aconseguir una espècie de melmelada lleugera. Retirar i colar bé. Reservem.

Preparem la mousse:  Primer triturar les maduixes i colar-ho.
Muntar la nata amb la batedora de varetes, amb el sucre (prèviament posem les varetes, el bol i la nata líquida al congelador uns 15 minuts, per facilitat que munti bé).
Incorporar el suc de les maduixes i barrejar bé.
Muntar les clares a punt de neu (amb un pessic de sal) i barrejar-ho amb la nata i les maduixes, remenant amb cura perquè no ens baixi.

Repartim en copes:  En el fons hi posem la mousse. A sobre hi posem uns trossets de maduixa, 3 o 4 trossos de gelatina que haurem tallat a cubs  i un rajolí de coulís de maduixa.

Servir ben fred.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada