Ingredients:
*per la mousse:
- 250 gr. de maduixes
- 2 clares d'ou
- 250 ml de nata per muntar
- 60 gr. de sucre
- 1 pessic de sal
*per la coulís:
- 100 gr. de maduixes
- 35 ml. d'aigua
- 5 gotes de llimona
- 30 gr. de sucre
*per la gelatina:
- 200 gr. de maduixes
- 30 gr. de sucre
- 2 làmina de gelatina neutra
- 20 ml. d'aigua
- .........podem substituir-ho per mig sobre de gelatina de maduixa (tipus royal).
3 o 4 maduixes per adornar.
Elaboració:
Unes hores abans (o millor el dia abans) fer la gelatina.
Remullem les fulles de gelatina. Rentar bé les maduixes i treure les fulles. Trossejar i passar per la batedora. Passar en un colador fi per treure totes les llavors.
Escalfar l'aigua amb el sucre i treure del foc un cop dissolt. Deixar temperar i afegir la làmina de gelatina hidratada, i el suc de la maduixa. Barrejar tot molt bé i posar en un bol quadrat. Reservem a la nevera.
Aquesta gelatina la podem fer amb 1/2 sobre Royal de gelatina de maduixa, seguint les instruccions de la caixa, i així ens evitarem una mica de feina.
Ara farem la coulís: Posar tots els ingredients (amb les maduixes trossejades) en un cassó i deixar coure a foc baix fins a aconseguir una espècie de melmelada lleugera. Retirar i colar bé. Reservem.
Preparem la mousse: Primer triturar les maduixes i colar-ho.
Muntar la nata amb la batedora de varetes, amb el sucre (prèviament posem les varetes, el bol i la nata líquida al congelador uns 15 minuts, per facilitat que munti bé).
Incorporar el suc de les maduixes i barrejar bé.
Muntar les clares a punt de neu (amb un pessic de sal) i barrejar-ho amb la nata i les maduixes, remenant amb cura perquè no ens baixi.
Repartim en copes: En el fons hi posem la mousse. A sobre hi posem uns trossets de maduixa, 3 o 4 trossos de gelatina que haurem tallat a cubs i un rajolí de coulís de maduixa.
Servir ben fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada