Ingredients:
- 200 ml. de nata per muntar
- 200 ml. de llet
- 1 cullerada petita d'extracte de vainilla (o una beina)
- 55 gr. de sucre
- 3 ous
- Xocolata negra per fondre
Elaboració:
Escalfem a foc baix la llet amb la vainilla, el sucre i els rovells dels ous, sense parar de remenar.
Al tanto, que no ens ha de bullir, perquè sinó se'ns podria tallar la crema.
Quan veiem que pugen unes bombolletes, ho retirem del foc i hi afegim la nata ben freda. Barrejar bé i deixar refredar.
Es pot fer el dia abans i deixar a la nevera.
Ho posem a la geladora fins a aconseguir la textura cremosa del gelat i després ho conservem al congelador.
Per els encenalls de xocolata:
Desfem una mica de xocolata negra i l'escampem en un paper de forn, amb una capa finíssima. Deixem refredar una mica, i després anem rascant amb una espàtula, que se'n vagin fent uns encenalls. No toqueu amb els dits, ja que al ser tan prims se'ns desfan. Reservat al congelador per quan els vulguem fer servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada