diumenge, 28 d’agost del 2022

AMANIDA DE FIGUES AMB PERNIL IBÈRIC

 

Ingredients:


  • Barreja d'enciams (o créixens)
  • 50 gr. de pernil ibèric tallat molt fi
  • 6 figues
  • un grapat de pinyons
  • Per la vinagreta: 70 ml. d'oli d'oliva verge, 1 culleradeta de mostassa de dijon, una cullerada de vinagre de módena, 1 culleradeta de melmelada de préssec o de maduixa, sal i pebre negre.



Elaboració:

En una paella torrar els pinyons, anant remenant que no se'ns cremin.

Preparem la vinagreta. Posem tots els ingredients en un bol i els emulsionem que ens quedi tot ben integrat.

En una safata posem un llit d'enciam, i a sobre hi repartim el pernil. Rentem les figues i les tallem a quarts, repartint-les bé en el plat.

Escampem els pinyons torrats i per últim hi afegim la finagreta per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada