diumenge, 8 de setembre del 2024

SOPA DE TOMÀQUET I ALFÀBREGA

 

Ingredients:


  • 1'50 kg. de tomàquets madurs
  • 1 tros petit de ceba (opcional)
  • 12 fulles d'alfàbrega
  • 1 cullerada de vinagre de  poma
  • 100 ml. d'oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre




Elaboració:

Rentem els tomàquets. Els pelem i traiem les llavors . Els tallem a trossos i els posem en el got del túrmix.
Tallem a quadrats la ceba.
Hi afegim 7 o 8 fulles d'alfàbrega i ho triturem tot bé.

Incorporem el vinagre, l'oli,  sal i pebre negre . Tornar a triturar que ens quedi ben integrat tot. 
Provar i si cal rectificar de sal i pebre.

Deixar refredar a la nevera-

Posar en gots o copes i servir amb una fulla d'alfàbrega a sobre . 






*Hi podrem afegir unes boletes d'oli d'alfàbrega:

En un morter aixafem unes fulles, i hi afegim oli d'oliva. El deixem emulsionar una estona, ho colem i ho posem en un biberó de cuina, abocant aquestes gotetes a sobre la sopa. Li accentúa el sabor i queda bonic.




*Si volem que ens quedi ben fi ho passem pel colador xinès, a mi m'agrada tal qual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada