Ingredients:
- 1'50 kg. de tomàquets madurs
- 1 tros petit de ceba (opcional)
- 12 fulles d'alfàbrega
- 1 cullerada de vinagre de poma
- 100 ml. d'oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre negre
Elaboració:
Rentem els tomàquets. Els pelem i traiem les llavors . Els tallem a trossos i els posem en el got del túrmix.
Tallem a quadrats la ceba.
Hi afegim 7 o 8 fulles d'alfàbrega i ho triturem tot bé.
Incorporem el vinagre, l'oli, sal i pebre negre . Tornar a triturar que ens quedi ben integrat tot.
Provar i si cal rectificar de sal i pebre.
Deixar refredar a la nevera-
Posar en gots o copes i servir amb una fulla d'alfàbrega a sobre .
*Hi podrem afegir unes boletes d'oli d'alfàbrega:
En un morter aixafem unes fulles, i hi afegim oli d'oliva. El deixem emulsionar una estona, ho colem i ho posem en un biberó de cuina, abocant aquestes gotetes a sobre la sopa. Li accentúa el sabor i queda bonic.
*Si volem que ens quedi ben fi ho passem pel colador xinès, a mi m'agrada tal qual.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada