diumenge, 12 de març del 2023

GALTES AL VI NEGRE

 


Ingredients:


  • 4 galtes de porc (millor Duroc o Ibèric)
  • 3 pastanagues
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba
  • 400 ml. de vi negre bo
  • 250 ml. de tomàquet triturat (3 tomàquets ben vermells aprox.)
  • 100 ml. de brou de carn
  • OOVE, pebre negre, sal
  • 1 farcellet d'herbes


Aquesta recepta l'he fet amb una slow cooking (olla de cocció lenta) amb capacitat de 5 litres de la marca crock pot . Es pot fer en els fogons en una cassola, amb el procediment tradicional i a foc molt baix o bé al forn molt baix també, i els temps poden canviar, de manera que haurem d'anar vigilant.



Elaboració:

En un cassó, reduïm el vi a la meitat.

Netegem bé les galtes , traient la pell i si tenen greix, i les salpebrem.
En una paella o cassola, les daurem i  reservem.

Pelem i tallem en trossos mitjans, la ceba i les pastanagues.  Ho col·loquem a l'olla junt amb el tomàquet, el brou de carn (tot una mica salat). També hi posem la cabeça d'alls tallada pel mig i el farcellet d'herbes. Ho barregem bé.
Hi posem a sobre les galtes i ho reguem amb la reducció del vi negre.

Cuinar 7 h. en "baixa".
Quan faci 6:30 h, ho destapem i comprovem la cocció, ja que tot depèn de la mida de les galtes.

Traiem les galtes i les posem en una safata.
Retirem les herbes i la cabeça d'alls i ho triturem tot amb la batedora. Ho passem pel colador xinès.
Cobrim les galtes amb la salsa.



Ho podem acompanyar d'arròs blanc, patates, verdures arrebossades, etc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada