Ingredients:
- 4 galtes de porc (millor Duroc o Ibèric)
- 3 pastanagues
- 1 cabeça d'alls
- 1 ceba
- 400 ml. de vi negre bo
- 250 ml. de tomàquet triturat (3 tomàquets ben vermells aprox.)
- 100 ml. de brou de carn
- OOVE, pebre negre, sal
- 1 farcellet d'herbes
Aquesta recepta l'he fet amb una slow cooking (olla de cocció lenta) amb capacitat de 5 litres de la marca crock pot . Es pot fer en els fogons en una cassola, amb el procediment tradicional i a foc molt baix o bé al forn molt baix també, i els temps poden canviar, de manera que haurem d'anar vigilant.
Elaboració:
En un cassó, reduïm el vi a la meitat.
Netegem bé les galtes , traient la pell i si tenen greix, i les salpebrem.
En una paella o cassola, les daurem i reservem.
Pelem i tallem en trossos mitjans, la ceba i les pastanagues. Ho col·loquem a l'olla junt amb el tomàquet, el brou de carn (tot una mica salat). També hi posem la cabeça d'alls tallada pel mig i el farcellet d'herbes. Ho barregem bé.
Hi posem a sobre les galtes i ho reguem amb la reducció del vi negre.
Cuinar 7 h. en "baixa".
Quan faci 6:30 h, ho destapem i comprovem la cocció, ja que tot depèn de la mida de les galtes.
Traiem les galtes i les posem en una safata.
Retirem les herbes i la cabeça d'alls i ho triturem tot amb la batedora. Ho passem pel colador xinès.
Cobrim les galtes amb la salsa.
Ho podem acompanyar d'arròs blanc, patates, verdures arrebossades, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada