Ingredients:
- 1 placa de pasta de full
- Ametlles en gra (crocant)
- Ametlles laminades
- Sucre glas
- 1 ou
Per la nata:
- 200 ml. de nata per muntar
- 40 gr. de sucre glas
Per la crema pastissera:
- 1/4 l. llet
- 60 gr. de sucre
- 2 rovells d'ou
- 25 gr. de farina de blat de moro (maizena)
- La pell de mitja llimona
- 1 branqueta de canyella
Per la trufa:
- Nata
- Xocolata en pols sense sucre
Elaboració:
Preescalfem el forn a uns 180 / 190 º (escalfor a dalt i baix)
Desenrotllem la placa de pasta de full.
Pinzellem amb aigua la meitat de la placa i la doblem (que quedi doble).
Amb un cercle talla pastes ( o la boca d'una copa d'uns 4 o 4'5 cms), anem tallant discos.
Els col.loquem en una safata (folrada amb paper de forn).
Ho pintem amb ou batut, i a sobre hi podem posar ametlles crocant, ametlles laminades o res.
Posem la safata al forn, uns 15 minuts (ho traurem quan estiguin daurades i vigilant que no se'ns cremin de baix).
Deixar refredar.
Amb un ganivet de serra, partim les lioneses pel mig.
Les farcirem amb la nata i la crema (que haurem posat en 2 mànegues pastisseres).
Les tapem i empolsem una mica amb sucre glas.
Les podem fer de crema, de nata, de trufa.....
-Per fer la nata :
En un bol molt fred, amb les varetes i la nata líquida que haurem posat al congelador 10 minuts, batem la nata junt amb el sucre glas fins que estigui ferma.
-Per fer la crema pastissera:
Posem la llet en un cassó amb la pell de la llimona i la canyella i fer-li arrencar el full. Treure del foc i deixar infusionar, tapat durant uns 10 minuts. Retirar la llimona i la canyella.
En un bol, barrejar els rovells d'ou amb el sucre, batre-ho bé fins que quedi una pasta ben fina.
A part, dissoldre la maizena amb una mica de llet tèbia, vigilant que no ens quedin grumolls.
Tornar a posar al cassó al foc, i quan estigui calenta la llet, afegir la maizena , baixar el foc i anar remenant fins que comenci a quedar espès. A continuació tirar-hi els rovells amb el sucre sense parar de remenar fins que ens quedi ben espès.
Deixar refredar.
-Per fer la trufa (fàcil)
Agafem nata muntada i hi afegim xocolata en pols (sense sucre), Ho barregem amb cura per no fer baixar la nata
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada