diumenge, 10 de desembre del 2023

LIONESES DE PASTA DE FULL

 

Ingredients:

  • 1 placa de pasta de full
  • Ametlles en gra (crocant)
  • Ametlles laminades
  • Sucre glas
  • 1 ou
Per la nata:
  • 200 ml. de nata per muntar
  • 40 gr. de sucre glas
Per la crema pastissera:
  • 1/4 l. llet
  • 60 gr. de sucre
  • 2 rovells d'ou
  • 25 gr. de farina de blat de moro (maizena)
  • La pell de mitja llimona
  • 1 branqueta de canyella
Per la trufa:
  • Nata
  • Xocolata en pols sense sucre



Elaboració:

Preescalfem el forn a uns 180 / 190 º (escalfor a dalt i baix)

Desenrotllem la placa de pasta de full. 
Pinzellem amb aigua la meitat de la placa i la doblem (que quedi doble).

Amb un cercle talla pastes ( o la boca d'una copa d'uns 4 o 4'5 cms), anem tallant discos.
Els col.loquem en una safata (folrada amb paper de forn).
Ho pintem amb ou batut, i a sobre hi podem posar ametlles crocant, ametlles laminades o res.

Posem la safata al forn, uns 15 minuts (ho traurem quan estiguin daurades i vigilant que no se'ns cremin de baix).
Deixar refredar.

Amb un ganivet de serra, partim les lioneses pel mig.

Les farcirem amb la nata i la crema (que haurem posat  en 2 mànegues pastisseres). 
Les tapem i empolsem una mica amb sucre glas.





Les podem fer de crema, de nata, de trufa.....


-Per fer la nata :

En un bol molt fred, amb les varetes i la nata líquida que haurem posat al congelador 10 minuts, batem la nata junt amb el sucre glas fins que estigui ferma. 

-Per fer la crema pastissera:

Posem la llet en un cassó amb la pell de la llimona i la canyella i fer-li arrencar el full. Treure del foc i deixar infusionar, tapat durant uns 10 minuts. Retirar la llimona i la canyella.
En un bol, barrejar els rovells d'ou amb el sucre, batre-ho bé fins que quedi una pasta ben fina.
A part, dissoldre la maizena amb una mica de llet tèbia, vigilant que no ens quedin grumolls.
Tornar a posar al cassó al foc, i quan estigui calenta la llet, afegir la maizena , baixar el foc i anar remenant fins que comenci a quedar espès. A continuació tirar-hi els rovells amb el sucre sense parar de remenar fins que ens quedi ben espès.
Deixar refredar.


-Per fer la trufa (fàcil)

Agafem nata muntada i hi afegim xocolata en pols (sense sucre), Ho barregem amb cura per no fer baixar la nata



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada