- 12 gambes
- 1 cua de rap (aprox. 500 gr.)
- 300 gr. d'arròs bomba
- 1 ceba mitjana
- 1 tros petit de porro (part blanca)
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- 1,400 ml.. de fumet de peix
- 125 ml. de vi blanc
- OOVE , pebre vermell dolç, sal
Elaboració:
Traiem l'espina del rap i el tallem a daus.
Agafem una cassola fonda i amb una mica d'oli saltem les gambes. Retirem.
En el mateix oli, enrossir lleugerament el rap. Retirar.
Ofeguem a foc lent els allsl pelats i laminats, la ceba i el porro picat molt petit, amb una mica de sal. Quan ja estigui ben cuit, hi afegim el tomàquet triturat (pelat i sense llavors).
Quan el sofregit estigui ben brillant, tirar-hi una culleradeta petita de pebre vermell dolç, donar quatre voltes, afegim el vi i deixem uns 5 minuts que ens evapori l'alcohol.
Escalfem el fumet.
Incorporem l'arròs al sofregit i li donem unes voltes. Afegim el fumet ben calent, ho salem i deixem coure a mig foc, uns 20 minuts.
Quan ens faltin uns 5 minuts hi afegim les gambes i el rap.
Ens ha de quedar caldós, si veiem que li falta suquet hi afegim un cullerot de fumet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada