diumenge, 20 d’octubre del 2024

ARRÒS CALDÓS DE RAP I GAMBES


Ingredients:



  • 12 gambes
  • 1 cua de rap (aprox. 500 gr.)
  • 300 gr. d'arròs bomba
  • 1 ceba mitjana
  • 1 tros petit de porro (part blanca)
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d'all
  • 1,400 ml.. de fumet de peix
  • 125 ml. de vi blanc
  • OOVE , pebre vermell dolç, sal


Elaboració:

Traiem l'espina del rap i el tallem a daus.

Agafem una cassola fonda i amb una mica d'oli saltem  les gambes. Retirem.

En el mateix oli, enrossir lleugerament el rap. Retirar.

Ofeguem a foc lent els allsl pelats i laminats, la ceba i el porro picat molt petit, amb una mica de sal. Quan ja estigui ben cuit, hi afegim el tomàquet triturat  (pelat i sense llavors).
Quan el sofregit estigui ben brillant, tirar-hi una culleradeta petita de pebre vermell dolç, donar quatre voltes,  afegim el vi i deixem uns 5 minuts que ens evapori l'alcohol.

Escalfem el fumet.

Incorporem l'arròs al sofregit i li donem unes voltes. Afegim el fumet ben calent, ho salem i deixem coure a mig foc, uns 20 minuts.

Quan ens faltin uns 5 minuts hi afegim les gambes i el rap.

Ens ha de quedar caldós, si veiem que li falta suquet hi afegim un cullerot de fumet.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada