Ingredients:
-1 Cuixa de xai
-1 kg. patates
-3 o 4 cebes (o 8 / 10 del "platillo")
-2 tomàquets de penjar
-1 cabeça alls
-1/2 got de vi ranci
-1/2 got de conyac
-1/2 l. brou (de carn, pollastre, verdura....)
-2 fulles de llor
-sal, pebre, oli
Elaboració:
Escalfar el forn a 150·
Col.locar en una safata, la cuixa de xai salpebrada (el carnisser que ens la marqui).
Ruixar amb oli. També hi posem el conyac, el vi ranci i el brou per sobre.
Repartir per la safata un parell de fulles de lloc i una cabeça d'allas (desgranats i amb la pell).
Enfornar durant aproximadament 2 h., anem mullant que no es ressequi. Donar la volta 1 o 2 cops i afegir brou si cal.
Deixar 1 h.. més a 200 ·
(el temps és orientatiu, ja que depèn de lo gran que pugui ser la peça. També reduirem el temps si en comptes de cuixa ho fem amb espatlla).
Prèviament, haurem pelat i tallat les patates en trossos una mica grans, i les cebes a quarts (si ho fem amb escalunyes o cebes del platillo les posem senceres).
Les salpebrem i les afegim al xai a mitja cocció, anant-les ruixant també.
Cap al final, posem els 2 tomàquets tallats pel mig (perquè no es desfacin).
A l'estar fet amb temperatura relativament baixa, queda super melós i tendra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada