diumenge, 28 de novembre del 2021

PANACOTA DE RATAFIA AMB CASTANYES ESMICOLADES I GELATINA DE RATAFIA

  Ingredients:

per la panacota:

  • 250 ml. llet
  • 250 ml de nata líquida per muntar
  • 4 fulls de gelatina
  • 60 gr. de sucre
  • 150 ml. de ratafia
per la gelatina:
  • 50 ml. ratafia 
  • 1 full de gelatina
per el "crumble" de castanyes
  • un grapat de castanyes torrades (si no en teniu, algun altre fruit sec)

Elaboració :

Posar la ratafia en un cassó a foc mitjà i deixar reduir a la meitat.

En una olleta posem la llet i la ratafia reduïda (que haurem refredat una mica) i el sucre i ho posem al foc, tot remenant. Retirar abans que  bulli.

Afegir ben escorreguts els fulls de gelatina que haurem hidratat 10 minuts en aigua freda i remenem bé. Incorporem la nata, remenem bé i repartim en motlles de flam (per aquestes quantitats en surten 6).

Deixar refredar a la nevera tapats amb paper film (millor fet el dia abans).

Per fer la gelatina, escalfem una mica la ratafia (1 minu), retirem i hi incorporem el full de gelatina, remenant bé. Ho posem en un motlle a la nevera, també millor el dia abans, que ens quedi ben quallat.

Abans de servir, desemmotllem les panacotes (si no baixen, posar uns segons el motlle en aigua calenta i així baixen bé). Les posem en un platet i pel voltant hi posem la gelatina que haurem tallat a quadradets. 
En la picadora, esmicolem les castanyes  (que no quedin ben moltes, han de quedar en grans) i les tirem per sobre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada