Ingredients:
- 750 gr. de popets nets
- 1 kg. de patates
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba de Figueres (gran)
- 2 grans d'all
- 200 ml. de vi blanc
- Fumet de peix
- 1 fulla de llor
- OOVE, sal, pebre negre
- picada: julivert- 1 gra d'all - 1 trosset petit de xocolata negra
Elaboració:
Fem el fumet de peix amb espines i caps (rap, lluç....) , ho fem bullir 20 minuts i reservem.
Rentar bé els popets i escorre.
En una cassola amb una mica d'oli, ofeguem els popets. Trauran molta aigua, retirar-los quan aquesta aigua quasi s'hagi evaporat.
Tallar la ceba de Figueres i 2 grans d`all, tot molt petit. Sofregir-ho en la mateixa cassola (afegint oli) i quan estigui ja ben transparent hi tirem el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors). Ho sofregim tot a foc baix fins que ens quedi ben confitat.
Incorporem els popets i el vi blanc, tapem i deixem a foc baix fins que estiguin tendres (uns 30/40 minuts).
A continuació hi tirem les patates pelades i trencades (esqueixades), els hi donem quatre voltes i cobrim amb el fumet ben calent. També hi posarem la fulla de llor i salpebrarem.
Tapem fins que les patates estiguin cuites.
Fem una picada amb un gra d'all, julivert i un trosset petit de xocolata negra i ho tirem al guisat, deixant uns 5 minuts més.
Deixem reposar. Abans de servir podem posar-ho 10 minuts al forn amb el grill.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada