diumenge, 5 de març del 2023

POPETS GUISATS AMB PATATES

 

Ingredients:


  • 750 gr. de popets nets
  • 1 kg. de patates
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 ceba de Figueres (gran)
  • 2 grans d'all
  • 200 ml. de vi blanc
  • Fumet de peix
  • 1 fulla de llor
  • OOVE, sal, pebre negre
  • picada: julivert- 1 gra d'all - 1 trosset petit de xocolata negra


Elaboració:

Fem el fumet de peix amb espines i caps (rap, lluç....) , ho fem bullir 20 minuts i reservem.

Rentar bé els popets i escorre.

En una cassola amb una mica d'oli, ofeguem els popets. Trauran molta aigua, retirar-los quan aquesta aigua quasi s'hagi evaporat.

Tallar la ceba de Figueres i 2 grans d`all, tot molt petit. Sofregir-ho en la mateixa cassola (afegint oli) i quan estigui ja ben transparent hi tirem el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors). Ho sofregim tot a foc baix fins que ens quedi ben confitat.

Incorporem els popets i el vi blanc, tapem i deixem  a foc baix  fins que estiguin tendres (uns 30/40 minuts).
A continuació hi tirem les patates pelades  i trencades (esqueixades), els hi donem quatre voltes i cobrim amb el fumet ben calent. També hi posarem la fulla de llor i salpebrarem. 
Tapem fins que les patates estiguin cuites.

Fem una picada amb un gra d'all, julivert i un trosset petit de xocolata negra i ho tirem al guisat, deixant uns 5  minuts més. 

Deixem reposar. Abans de servir podem posar-ho 10 minuts al forn amb el grill.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada