Ingredients:
- 1 conill petit
- 100 gr. de carreroles seques (cama-secs)
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 2 grans d'all
- 1 bossa de picada
- 2 fulls de llor, farigola, pebre negre
- OOVE, sal , farina
- 125 ml. vi ranci
- Brou (de pollastre, de carn, de verdura....)
acompanyament:
- arròs llarg
- 1 pot de bolets variats
Elaboració:
Posem les carreroles en remull un parell d'hores, que se'ns hidratin bé.
Tallem el conill a trossos (ens ho poden fer a la carnisseria). El salpebrem.
En una cassola baixa amb una mica d'oli, l'enrossim.
Tallem la ceba ben petita i l'afegim al conill, junt amb 2 grans d'all picats. Quan estigui daurada, hi tirem el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors), 2 fulles de llor, un polsim de farigola seca i les carreroles que haurem escorregut bé. Ho remenem bé i hi afegim mig got de vi ranci. Deixar reduir 10/15 minuts a foc baix. Hi tirem 1 cullerada de farina deixatada en aigua i ho remenem bé.
Afegim brou fins a mig cobrir el conill. Rectifiquem de sal i pebre, tapem i deixem a foc baix que faci el xup-xup uns 20/30 minuts, que el conill estigui tendre.
Fem la picada amb la bosseta de la picada i li afegim a mitja cocció.
A part, bullim 200 gr. d'arròs i l'escorrem bé.
En una paella amb una mica d'oli, saltem els bolets que haurem escorregut, i els salem una mica. Afegim l'arròs i barregem bé, donant-li quatre voltes.
Emplatem, hi posem uns trossos de conill amb una mica de l'arròs d'acompanyament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada