diumenge, 9 de juny del 2024

CONILL AMB CARREROLES

 

Ingredients:


  • 1 conill petit
  • 100 gr. de carreroles seques  (cama-secs)
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • 2 grans d'all
  • 1 bossa de picada
  • 2 fulls de llor, farigola, pebre negre
  • OOVE, sal , farina
  • 125 ml. vi ranci 
  • Brou (de pollastre, de carn, de verdura....) 

acompanyament:

  • arròs llarg 
  • 1 pot de bolets variats


Elaboració:

Posem les carreroles en remull un parell d'hores, que se'ns hidratin bé.

Tallem el conill a trossos (ens ho poden fer a la carnisseria). El salpebrem.

En una cassola baixa amb una mica d'oli, l'enrossim. 

Tallem la ceba ben petita i l'afegim al conill, junt amb 2 grans d'all picats. Quan estigui daurada, hi tirem el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors), 2 fulles de llor, un polsim de farigola seca i les carreroles que haurem escorregut bé. Ho remenem bé i hi afegim mig got de vi ranci. Deixar reduir 10/15 minuts a foc baix. Hi tirem 1 cullerada de farina deixatada en aigua i ho remenem bé.

Afegim brou fins a mig cobrir el conill. Rectifiquem de sal i pebre, tapem i deixem a foc baix que faci el xup-xup uns 20/30 minuts, que el conill estigui tendre.

Fem la picada amb la bosseta de la picada i li afegim a mitja cocció.


A part, bullim 200 gr. d'arròs i l'escorrem bé. 

En una paella amb una mica d'oli, saltem els bolets que haurem escorregut, i els salem una mica.  Afegim l'arròs i barregem bé, donant-li quatre voltes.


Emplatem, hi posem uns trossos de conill amb una mica de l'arròs d'acompanyament.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada