Ingredients:
- 4 l. d'aigua
- 450 gr. de sucre
- 1 llimona gran
- 12/15 ombrel·les de flors de saüc
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 4 fulles de sàlvia
Elaboració:
En una damajoana o en un recipient de vidre de boca ampla, diluïm el sucre amb una mica d'aigua. A continuació hi afegim la resta de l'aigua, la llimona tallada a rodelles, 4 fulles de sàlvia i les flors de saüc (retirant les fulles).
Ho tapem amb una gasa i ho deixem reposar a dins durant 3 dies, remenant 2 o 3 cops al dia.
Colem la barreja primer amb un colador i un altre cop amb un filtre de cotó o fil i ho tornem a posar a la damajoana, tapant amb una gasa perquè no ens hi entrin bitxos. Ho deixem a sol i serena 12 dies.
Passats aquests dies, ho envasem en ampolles que tanquin bé (tipus ampolles de gasosa), jo ho he fet amb ampolles de 1/2 litre (abans d'envasar ho he tornat a colar). Pensem en no omplir les ampolles del tot perquè amb el gas no faci massa pressió dintre l'ampolla.
Deixar en un lloc fresc i a les fosques durant 3 setmanes.
Es beu ben fresquet. Al tanto a l'obrir les ampolles, que amb la pressió ens pot sortir el xampanyet disparat !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada