dimarts, 14 de juliol del 2020

GALTES AL FORN


Ingredients:


  • 6 galtes de porc
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 ceba gran
  • 1/2 porro (part blanca)
  • 5 grans d'all
  • 1 got de vi negre
  • sal, pebre, oli, llard de porc, romaní, llor
  • Per la picada (1 copeta de vi ranci, 4 grans d'all i 12 ametlles torrades).




Elaboració:


Rentar bé les galtes (i marcar-les una mica perquè quedin més ben cuites). Assecar i salpebrar.

Posar en  una safata al forn al màxim (250º) durant 30 minuts (les girem un cop). Abans les haurem ben untat amb una cullerada grossa de llar de porc desfeta amb una mica d'oli. Això ho fem per daurar una mica les galtes i que quedin segellades.

Un cop passar aquest temps, abaixar la temperatura a 175 º , i per sobre hi tirem:
Els tomàquets tallats a quarts, la ceba a trossos mitjans, els grans d'all amb pell però amb un tall, el porro tallat a rodelles (tot una mica salat).  També el got de vi negre i una branqueta de romaní i 2 fulles de llor.

Deixar 1 h més, donant-li de tant en tant alguna volta.

Quan ha passat aquesta hora, afegir 1 got d'aigua i deixar durant 30 minuts més.

A continuació traurem tota la bresa de verdures, que la passarem per el xino prement molt bé amb la mà de morter, per treure tota la substància, tornar a afegir aquesta salsa a  les galtes i deixar al forn 30 minuts més.

Fer la picada (amb el morter o amb el minipimer, és igual), i afegir. 15 o 20 minuts més i ja ho tindrem enllestit.

Per acompanyar, he fet un puré de patates (patates, mantega i llet de cibada). També ho podem acompanyar amb unes carxofes, bolets, patates al forn.... el que ens vingui de gust.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada