Ingredients:
- 8 talls de lluç tallat a rodelles no molt primes
- 8 gambes vermelles
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba de Figueres
- 1 tros de porro (part blanca)
- 2 grans d'all
- Farina
- Fumet de peix (fet amb el cap del lluç, una pastanaga, 1 tros de ceba, 1 fulla de llor ....)
- Farina
- 100 ml. de vi blanc
- OOVE, pebre vermell dolç, sal, pebre negre, llorer
- 1 bossa de picada all i julivert.
Elaboració:
Primer fem el fumet de peix (amb el cap del lluç, crancs, espines, etc i una pastanaga, un tros de ceba i una fulla de llor).
Salar el peix, i enfarinar lleugerament el lluç.
Agafem una cassola ampla amb una mica d'oli i fregim el lluç (molt poquet). Retirem i en el mateix oli saltem les gambes i també les retirem.
Un cop fet això, en el mateix oli hi afegim la ceba, el porro i 2 grans d'all tallat petits, amb una mica de sal perquè suï, a foc baix.
Quan ja estigui transparent, incorporem el tomàquet ratllar i sense llavors, 1 fulla de llor i una culleradeta de pebre vermell dolç. Deixem coure fins que estigui ben confitat.
Tirar mig got de vi blanc i deixar destapat que s'evapori l'alcohol.
Després d'uns 10 minuts hi afegim uns 5 cullerots del fumet que hem fet i reduïm uns 10 minuts a foc mitjà.
Ara passem tot el sofregit pel col·lador xinès, prement bé amb la mà de morter per a treure tota la substància (si cal, hi afegim una mica més de fumet). Rectificar de sal.
En la mateixa cassola, repartim el lluç i hi afegim per sobre el sofregit que hem colat. Tapar i deixar 5 minuts a foc baix. Hi espolsem una mica de pebre negre molt. Si veiem que ens queda poc suc hi afegim més fumet.
Mentrestant fem la picada amb la bossa (avellanes, ametlles, pinyons, bastonets,,,,), 2 grans d'all i una branca de julivert. Ens ha de quedar ben fina.
La incorporem a la cassola, sacsejant que ens quedi ben repartida. Tornem a tapar i deixem uns 15 minuts més. Si veiéssim que el suc queda massa líquit es pot afegir una mica de maizena diluïda amb una mica d'aigua.
5 minuts abans d'apagar el foc, hi posem les gambes.
Finalment, posar al forn (grill) 5 minuts perquè ens quedi una mica torradet per sobre i ja ho tenim a punt de servir.