diumenge, 27 de setembre del 2020

AMANIDA DE TARDOR

ingredients:

-canonges
-250 gr. bolets
-1 tomàquet per amanir (petit)
-6 figues
-vi blanc
-oli, salsa soja, vinagre mòdena, pebre negre.

elaboració

Primer preparar els bolets, jo he agafat rossinyols de pi i unes quantes gírgoles petites (flors de gírgola), però es pot preparar amb rossinyols o qualsevol bolet que tinguem, però que no sigui molt dur.
Netejar-los bé i posar-los en una paella que treguin tota l'aigua. A continuació afegir un raig d'oli , sal,  pebre i deixar que es vagin fent a foc mitjà. Quan ja estiguin cuits, una miqueta de vi blanc i deixar que s'acabin de fer fins que evapori el vi. Reservar.

En una safata posar els canonges i el tomàquet a sobre tallat a dauets petits, salant una mica (molt poc perquè després hi posarem la vinagreta). Fer com una mica de forat al mig i posar-hi els bolets que estiguin tebis. Al voltant, repartir les figues tallades a quarts.
Finalment, fer una vinagreta amb oli, salsa de soja i vinagre de mòdena, al gust, posant-ho en un pot i sacsejant perquè lligui lleugerament. Abocar a sobre de l'amanida, i  ja ho tenim llest.

Està boníssima !!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada