diumenge, 17 de gener del 2021

PAELLA DE MARISC

 

Ingredients:


  • 4 escamarlans
  • 4 llagostins
  • 8 gambes vermelles petites
  • 1 sípia bruta (amb la melsa)
  • 400 gr. arròs
  • 1 grapat de cloïsses
  • 1 grapat de musclos
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 o 3 grans d'all
  • 1/2 copa de vi blanc
  • OOVE, sal, pebre vermell dolç
  • Fumet de peix (800 - 900 ml)

Elaboració:

Posem les cloïsses en aigua amb sal per purgar-les.
Preparem el fumet de peix amb algun cap de rap, de lluç, espines, crancs, cintes..... i una pastanaga, un tros de porro i un tros de ceba. Deixar bullir uns 25 minuts i reservar.

En la paellera que farem l'arròs, amb una mica d'oli, saltem lleugerament els escamarlans, les gambes i els llagostins. Retirar i fer el mateix amb la sípia tallada a trossets. Quan estigui rossa retirar.

En el mateix oli (si cal n'hi afegim), sofregir a foc baix la ceba tallada petita, quan ja estigui una mica rossa afegir un parell de grans d'all picats. A continuació hi tirarem el tomàquet ratllat (sense llavors ni pell), amb una cullerada petita de pebre vermell dolç i la melsa de la sípia. Sofregir lentament fins que estigui ben brillant, i afegir un raig de vi blanc. Deixar evaporar uns 5 minuts.
Incorporar el peix, barrejar bé.

Ara hi tirarem l'arròs, que el torrarem una mica, anar remenant. Abocar el fumet de peix ben calent, el doble i una mica més que la quantitat d'arròs. Salar.
Col·locar una mica bé els escamarlans i deixar coure a foc mitjà, evidentment sense remenar, en tot cas podem sacsejar una mica la paella.

En uns 20 minuts el tindrem cuit. Haurem escalfat prèviament el forn amb el gratinador, i li acabem de posar uns 5 minuts perquès ens quedi una mica torrat, queda més bo i maco.

Jo les cloïsses i els musclos els coc a part i els incorporo abans de posar al forn, més que rés perquè em fa molta por que alguna peça dolenta em faci malbé l'arròs. Coc els musclos al vapor i les cloïsses en una paella amb una mica d'oli fins que s'obren.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada