diumenge, 5 d’abril del 2020

ÀNEC AMB SALSAFINS

 Ingredients:



  • 4 cuixes d'ànec
  • 1/2 kg salsafins
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets madurs ratllats
  • 1/2 got de vi blanc
  • brou de carn o de pollastre
  • oli, pebre negre, sal
  • per la picada : un grapat d'ametlles, alls, julivert, 1 fetge de pollastre.




Elaboració:

Tallar les cuixes en 2 trossos, rentar.

Rostir l'ànec salpebrat en una cassola amb una mica d'oli,  a foc mitjà..
Retirar l'ànec quan estigui ros, i si cal treure una mica d'oli, ja que la pell deixa molt de greix.

Picar molt fina la ceba i deixar fer en el mateix oli a foc baix amb una mica de sal perquè suï. Quan estigui ben tova, afegir el tomàquet, anar remenant fins que el sofregit estigui ben brillant i afegir-li 1/2 got de vi blanc, deixant 10 minuts que s'evapori .

A continuació afegir l'ànec, mig cobrint amb el brou . Tapar i deixar coure a foc baix. L'ànec és molt dur, i triga molt a quedar tou (1 hora i mitja o 2, depenent... el millor és de tant en tant punxar a veure si està cuit). Vigilar que no quedi sense suc i si cal afegir brou.  Rectificar de sal.

A part, haurem netejat bé els salsafins, bullint-los amb una mica de sal, a continuació s'escorren bé i s'enfarinen i fregeixen. En el mateix oli fregir el fetge de pollastre. Reservem.

Quan l'ànec estigui ben tovet, afegir la picada feta amb una dotzena d'ametlles torrades, 2 grans d'all i una mica de julivert, i també el fetge de pollastre prèviament fregit. Deixatar amb una mica de brou i afegir al guisat, remenant bé. 10 o 15 minuts després afegir els salsafins , sacsejant bé la cassola que quedi ben repartit. 10 minutets més i ja estarà a punt, tot i que com tots els guisadets, millor fer-lo un dia per l'altre així queda més bo !!




El salsafí (o salsifí) és un tubercle similar al nap, però amb un sabor més suau i fi, és una arrel llarga i prima com la pastanaga. Típics de les comarques gironines, en concret de la comarca de La Selva. Molt bons per fer guisats amb ànec, pollastre, peus de porc, etc.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada