diumenge, 27 de desembre del 2020

RODÓ DE POLLASTRE FARCIT AL FORN

 

Ingredients:


  • 1 rodó de pollastre farcit (carn de botifarra, prunes i pinyons) . El podeu fer preparar a la carnisseria.
  • 2 butifarres
  • 1 ceba gran
  • 2 pastanagues
  • 1/2 porro
  • 3 tomàquets de penjar
  • 10 o 12 xampinyons
  • Vi ranci
  • OOVE, sal, pebre negre.

Elaboració:

Salpebrem el rodó.
Agafar una safata que pugui anar al forn, i als fogons, amb una mica d'oli, rostir el rodó que ens quedi segellat.

Afegir la ceba tallada a trossos grans, el porro i les pastanagues  a rodelles i els tomàquets a quarts (tot amb una mica de sal) , a més de les botifarres.
Remenar una mica, afegir 1 got de vi ranci i posar al forn que tindrem escalfat a 180º.
A part, netegem bé els xampinyons i el courem en una paella.

Controlar el rodó, li anem donant voltes. Vigileu que no quedi sec, en principi amb els sucs de les verdures n'hi ha prou, però si val afegiu un rajolí d'aigua.
En questió de 1 hora o 1 h i quart ho tindrem cuit. Per comprovar-ho, punxar amb un pinxo i si no surt líquid és que ja estarà cuit. Quan ja estigui fet hi afegim els xampinyons.

Deixar refredar totalment (ho podeu preparar el dia abans). Retirar el rodó, traient la malla o el cordill amb el que el tenim lligat. Treure també les botifarres i els xampinyons.
Agafar tota la bresa (millor retirar les pells dels tomàquets) i passar per el minipimer. Rectificar de sal si és necessari.
Tallar el rodó a talls d'un parell de cm. , col.locar en la mateixa safata junt amb les botifarres i els xampinyons  i repartir la salsa per sobre.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada