dissabte, 15 de juny del 2024

XAMPANYET DE SAÜC

 

Ingredients:


  • 4 l. d'aigua
  • 450 gr. de sucre
  • 1 llimona gran 
  • 12/15 ombrel·les de flors de saüc
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 4 fulles de sàlvia


Elaboració:

En una damajoana o en un recipient de vidre de boca ampla, diluïm el sucre amb una mica d'aigua. A continuació hi afegim la resta de l'aigua, la llimona tallada a rodelles, 4 fulles de sàlvia i les flors de saüc (retirant les fulles).

Ho tapem amb una gasa i ho deixem reposar a dins durant 3 dies,   remenant 2 o 3 cops al dia.

Colem la barreja primer amb un colador i un altre cop amb un filtre de cotó o fil  i ho tornem a posar a la damajoana, tapant amb una gasa perquè no ens hi entrin bitxos. Ho deixem a sol i serena 12 dies.

Passats aquests dies, ho envasem en ampolles que tanquin bé (tipus ampolles de gasosa), jo ho he fet amb ampolles de 1/2 litre (abans d'envasar ho he tornat a colar). Pensem en no omplir les ampolles del tot perquè amb el gas no faci massa pressió dintre l'ampolla.
Deixar en un lloc fresc i a les fosques durant 3 setmanes.

Es beu ben fresquet. Al tanto a l'obrir les ampolles, que amb la pressió ens pot sortir el xampanyet disparat ! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada