dimecres, 16 de setembre del 2020

ENSALADILLA RUSSA (estil Nandu Jubany)

Quan vàrem estar confinats, en Nandu va penjar unes fantàstiques receptes al youtube, i n'he fet alguna. He fet l'ensaladilla russa , ell explicava que era el primer plat que va fer de petit al restaurant dels seus pares. 
Fantàstica !! La vaig fer més o menys com ell  i va tenir molt d'èxit, molt bona. Mai l'havia fet amb les verdures ratllades.


Ingredients:


-4 patates (tipus kenebec)
-400 gr. pastanagues
-150/200 gr. de pèsols
-3 ous
-1 pot de bona tonyina (o bonítol)
-15 olives farcides
-Anxoves en oli

-Maionesa (si la fem a casa: 1 ou, un rajolí de vinagre, sal i OOVE)
  La podem posar de pot, una que sigui ben bona, que també n'hi ha.



Elaboració:

Bullir les patates amb pell i deixar refredar.
Pelar les pastanagues i bullir-les senceres, quan les traiem les posem en un bol amb aigua freda i una mica de gel, perquè no perdin el color.
Bullir els pèsols i reservar.
Bullir els ous uns 12 minuts i refredar en aigua freda.

Amb un ratllador amb forats grans, ratllar les patates, les pastanagues i els ous (reservar-ne un per adornar a sobre l'ensaladilla).

Barrejar molt bé i incorporar les olives tallades a rodelles, els pèsols, la tonyina o bonítol esmicolat i la maionesa, fins que ens quedi tot ben integrat. Provar i rectificar de sal.

Posar en un motlle, un bol o algun recipient que ens quedi maco, i bolcar a un plat.

Adornar amb anxoves i alguna oliva sencera.

Per adornar, es pot posar també pebrot escalivat , jo no en vaig posar perquè a casa en tenim a una amb al.lèrgia al pebrot. També podem fer unes ratlles de maionesa amb la mànega pastissera .


un altre emplatat, amb gambetes cuites per sobre:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada