diumenge, 23 de març del 2025

MADUIXES AMB COULÍS DE MADUIXA, NATA I GELATINA DE MOSCATELL


Ingredients:


  • 700 gr. de maduixes
  • 150 ml. d'aigua
  • 50 gr. de sucre
  • 250 ml de nata per muntar+40 gr. de sucre de llustre
  • 200 ml. de moscatell
  • 2 fulles de gelatina
  • unes fulles de menta


Elaboració :


El dia abans farem la gelatina de moscatell:
Hidratem les fulles de  gelatina en aigua freda.
Escalfem una mica de moscatell i quan estigui calent hi dissolem la gelatina ben escorreguda. Afegim la resta de moscatell.
Guardem a la nevera en un recipient de vidre ben tapat fins que hagi quallat. La tallarem a quadrats.


Netegem i rentem bé les maduixes.
N'agafem 200 gr. i les tallem a trossos. Posem en un cassó junt amb 150 ml. d'aigua i els 50 gr. de sucre. Ho coem fins que hagi reduït  a 1/3 part aprox. Ho triturem amb la batedora i colem.

Tallem la resta de les maduixes i hi tirem  el coulís que hem fet, barrejant bé.


Muntem la nata:
Prèviament, haurem posat 1/2 hora al congelador un bol metàl·lic, les barnilles de la batedora i la nata per muntar, que quedi tot ben fred.
Ho traiem, posem la nata  al bol, i batem amb la batedora de barnilles, fins que comenci a muntar, afegir el sucre glas i seguir batent fins que la tinguem muntada .


En una copa gran o un bol, posem una mica de gelatina de moscatell al fons, a sobre repartim les maduixes amb el coulís , nata i uns daus  gelatina per sobre. Adornem amb unes fulles de menta.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada