dimecres, 14 d’abril del 2021

POPETS AMB CEBA

 

Ingredients:


  • 1 kg. de popets (poden ser congelats)
  • 750 gr. ceba de Figueres
  • 2 tomàquets madurs
  • 3 grans d'all
  • julivert
  • 125 ml. de vi blanc
  • OOVE, pebre negre, sal



Elaboració:


Compreu els popets nets (si no, els netegeu girant la bossa i retirant les vísceres, i amb unes tisores tallar la boca que queda al mig dels tentacles i els ulls). Jo els he comprat a la peixateria ja nets.
Rentar bé i deixar escorre.

En  una cassola, posar una mica d'oli i saltejar els popets a foc mitjà. Canviaran de color i trauran molta aigua, quan ja no en quedi afegir el mig got de vi blanc i deixar 10 minuts que evapori l'alcohol.
Empebrar (la sal la tirarem més endavant).

Tallar la ceba en juliana i afegir-la a la cassola junt amb els grans d'all pelats i tallats a rodelles, remenant tot molt bé. Tapar i deixar a foc baix. Quan la ceba ja hagi suat, afegir 2 tomàquets ratllats (sense pell ni llavors) o un parell de cullerades de tomàquet natural trinxat de pot .
Coure tot plegat uns 40 minuts, o quan veiem que els pops estan ben tovets. Si ens queda molt sec, hi podem agefir una mica de brou de peix o d'aigua.
Rectificar de sal i en l'últim moment afegir una mica de julivert ben picat.

Millor cuinar el dia abans, que queden millor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada