diumenge, 16 d’agost del 2020

COSTELLÓ DE PORC AL ROMANÍ

Ingredients:

1 kg. de costelló
1 ceba
Tomàquets madurs
alls
75 cl. conyac (una tercera part d'un got)
brou de carn o de pollastre
farigola, 1 branca de romaní fresc, pebre negre, oli, sal


Elaboració:
Preparar el costelló amb sal i pebre (màxim tallar-lo en 2 trossos perquè ens càpiga bé a la cassola i un tingues més fàcil a l'hora de girar.  En una cassola gran amb oli, rostir la carn pels 2 costats a foc mig-baix.

Tallar la ceba en juliana  i els tomàquets en trossos (jo ho he fet amb 3  tomàquets de penjar ben madurs, i els he tallat pel mig).

Quan estigui ros el costelló, afegir la ceba, 2 ó 3 grans d'all pelats,  els tomàquets, la farigola i el romaní.. Donar unes quantes voltes,  afegir el conyac i flamejar (ull apagar l'extractor per evitar problemes amb la flama). Un cop consumit  l'alcohol, afegir 1/2 litre de brou de carn (que quedi més o menys coberta la carn), tapar i deixar a foc mig-baix fins que estigui la carn ben tendra , vigilant que no quedi sense liquit, si cal afegir aigua calenta. Triga força a coure's, cap unes 2 hores, però és molt important que quedi molt ben cuita, anar punxant i controlant.

Deixar reposar unes hores , però millor fer-lo un dia per l'altre. Retirar tota la bresa, i passar-la pel colador xinès, abocant la salsa  per sobre la carn, i escalfar a foc molt baix.

Bona cuina !





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada