diumenge, 22 de novembre del 2020

CARXOFES CONFITADES AMB GAMBES I CRUIXENT DE PERNIL

 

Ingredients:


  • 4 carxofes
  • 4 llesques de pernil salat
  • 12 gambes fresques
  • OOVE, pebre en gra, sal



Elaboració:

Netejar bé les carxofes, traeient les fulles exteriors, guardant només l'interior , traient les barbes internes. Tallar a quarts.
Posar en un cassó, cobertes d'oli d'oliva suau, i confitar-les en foc molt baix, durant uns 45 minuts, fins que estiguin ben tendres. Reservar, colant l'oli i guardar-lo (el que sobri el podrem fer servir per remenats, truites, etc)

Pelar les gambes, reservant els caps i deixant la cua.

Escalfar el forn a 150º i posar-hi les llesques de pernil salat sobre un paper de forn. Deixar fins que quedin seques (uns 15/20 minuts, anar controlant, depèn del forn). Treure i quan estigui fred passar per la picadora, fent un pols de pernil.

Fregir els caps de les gambes en oli  que ens ha sobrat de confitar les carxofes,  i quan estiguin fetes, fer lleugerament  els cossos de les gambes salades, tomba i tomba.

Muntar el plat amb uns cercles, 4 talls de carxofes amb una mica de sal per sobre i 3 gambes. Escampar pols del pernil, posar els caps de les gambes fregides i per últim tirar un parell de cullerades de l'oli que hem cuit les gambes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada