diumenge, 14 de gener del 2024

FIDEUS DE PEIX A LA CASSOLA

 

Ingredients:


  • 1 cueta de rap
  • Un grapat de gambes pelades + 3 o 4 senceres
  • 1 calamar 
  • 1 sípia petita
  • 400 gr. de fideus curts,  foredats
  • 150 gr. de pèsols
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d'all
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 litre de fumet de peix 
  • 1/2 got de vi blanc
  • OOVE, sal, pebre vermell dolç.
  • Per la picada ; 8 ametlles torrades, una branca de julivert i uns brins de safrà.
  • Peix per fer el fumet 

Elaboració:

Fem el fumet amb caps de peix, espines, cintes, crancs.... bullint durant 20 minuts. També el podem comprar fet (el fumet dels "pescadors de roses" és molt bo).

Bullim els pèsols amb una mica d'aigua i sal i escorrem bé.

Netegem el calamar i la sípia  i ho tallem petit. Fem el rap a filets i el tallem a daus.

Agafem la cassola on farem els fideus, amb  una mica d'oli. Hi tirem la sípia i el calamar, poc fet i ho retirem. Fem el mateix amb el rap i les gambes senceres (tot  una mica salat). Retirem.

A la mateixa cassola fem el sofregit. Primer hi tirem la ceba i un gra d'all, tot tallat molt petit. Quan ja agafi color hi afegim el tomàquet ratllat (sense pell i llavors) amb una culleradeta de pebre vermell dolç i ho deixem que ens quedi ben sofregit.

Quan ja estigui fet, hi afegim mig got de vi blanc i deixar reduir uns 10 minuts a foc baix.

Incorporem  els fideus, ho remenem bé uns minuts, que ens agafi bé el sofregit, i hi afegim el calamar, la sípia , les gambes pelades i el rap. Cobrir amb fumet de peix ben calent.

En un morter fem la picada, que ens quedi ben fina i també la tirem a la cassola. Rectificar de sal. També hi afegim els pèsols que ja tenim bullits.

Coure uns 15-20 minuts o fins que estiguin fets (si és necessari hi podem afegir fumet) . 
Deixem amb el foc apagat  uns 5 minuts abans de servir. 
Adornem amb les gambes senceres per sobre.


Es pot acompanyar amb una mica d'allioli.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada