Entrades populars
dimecres, 13 de maig del 2020
PASTIS DE KUMQUAT
Ingredients:
-200 gr. farina
-200 gr. sucre
-200 gr. de cumquats
-100 ml. llet
-100 ml. oli d'oliva (suau)
-3 ous
-8 gr. llevat royal
-1 grapat de pinyons o de perles de xocolata
Elaboració:
Rentar els cumquats , tallar-los i retirar tots els pinyols. Passar per la picadora aconseguint una pasta. Reservar.
Separar rovells i clares dels ous. Reservar les clares. Batre a mà els rovells amb el sucre .
Afegir la llet, continuar batent i a continuació incorporar l'oli i els cumquats triturats, sense deixar de batre.
Tamisar la farina amb el llevat i ho afegim a la massa.
A continuació, amb una batedora de varetes, muntar bé les clares dels ous. Incorporar 1/3 part de les clares muntades a la massa i barrejar bé. La que queda, anar-la incorporant amb moviments envoltants i suaus, per evitar que ens baixin les clares.
Untar un motlle de 20 cms. amb una mica d'oli, abocar la massa i posar uns quants pinyons , ametlles o perles de xocolata per sobre, i una mica de sucre.
Posar al forn a 180º , aproximadament 1 h (anar controlant i quan el punxem i ens surt net el pinxo, ja estarà a punt). Deixar refredar i desemmotllat.
(en la recepta, posava que es podia substituir els cumquats per 1 taronja amb pell i sense la part blanca ni les membranes dels grills, però jo no ho he provat. Tinc un arbre de cumquats i estic aprofitant els fruits)
(També ho he fet amb farina sense gluten, la de Schär Mix C, i ha sortit perfecte, tot i que la recepta original es fa amb farina de blat)
GOTETS DE IOGURT I MARCARPONE AMB MADUIXES
Ingredients: (per uns 6 gots)
- 400 gr. maduixes
- 250 gr. de iogurt grec
- 250 gr. de formatge mascarpone
- 30 gr. sucre morè de canya
- 20 gr. sucre de llustre (sucre glas)
- 10 ml. suc de llimona
- uns quants gerds (o nabius, mores....)
- fulles de menta
Elaboració:
Rentar les maduixes i tallar-les a trossets petits.
Posar-les en un cassó amb el sucre morè i el suc de llimona. Coure a foc mig/baix , mentre ho aixafem una mica amb una forquilla, ha d'agafar una consistència similar a les compotes.
Retirar i deixar refredar.
En un bol, batre manualment el iogurt grec, el mascarpone i els 20 gr. de sucre glas.
Ara queda muntar-ho:
Repartir les maduixes en gots o copes. Posar la crema de iogurt en una mànega pastissera (si no en teniu, amb una cullera petita) i anar repartint sobre les maduixes.
Acabar adornant el plat amb un parell de gerds (o mores, nabius.....) i una fulla de menta per donar-li color.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)