Ingredients:
- 1 base de pasta fullada (jo ho he fet amb una sense gluten)
- 1/2 litre de llet
- 125 gr. sucre
- 4 rovells d'ou
- 50 gr. farina de blat de moro (maizena)
- Pell de llimona
- 1 branqueta de canyella
- Fruita a la vostra elecció
Elaboració:
Escalfem el forn a 200º
Despleguem la pasta de full . Tallem una tira fineta de més o menys 1 cm , que posarem com un marc al voltant de la base. Batre un ou i pintar el tros de pasta que farà de barana.
Amb una forquilla, punxar tota la massa per evitar que pugi. Es pot posar un paper de forn a la base i omplir-lo de cigrons i així queda la base més continguda. Jo no ho he fet sense i quasi no ha pujat, però sempre queda l'opció de prémer-la una mica amb cura amb la mà i fer-la baixar vigilant de no trencar-la.
Posar al forn i treure quan la veiem doradeta, millor seguir les instruccions del paquet de la massa en quant al temps.
Fem la crema pastissera:
Posem la llet en un cassó amb la pell de la llimona i la canyella i fer-li arrencar el full. Treure del foc i deixar infusionar, tapat durant uns 10 minuts. Retirar la llimona i la canyella.
En un bol, barrejar els rovells d'ou amb el sucre, batre-ho bé fins que quedi una pasta ben fina.
A part, dissoldre la maizena amb una mica de llet tèbia, vigilant que no ens quedin grumolls.
Tornar a posar al cassó al foc, i quan estigui calenta la llet, afegir la maizena , baixar el foc i anar remenant fins que comenci a quedar espès. A continuació tirar-hi els rovells amb el sucre sense parar de remenar fins que ens quedi ben espès.
Deixar refredar.
Omplir una mànega pastissera i repartir la crema sobre la base de pasta fullada .
Repartir per sobre la crema la fruita escollida tallada (maduixes, plàtan, kiwis, pinya, fruites del bosc, mandarines,,,,,)
Per últim, fer un almívar amb sucre, una mica d'aigua, un raig de suc de llimona i 1 o 2 fulles de gelatina (prèviament hidratada). Pintar el pastís perquè ens quedi brillant . També ho podem fer amb confitura que escalfarem amb una mica d'aigua.