Ingredients:
- 500 gr. de figues pelades (més o menys són 750 gr. de figues)
- 50 gr. de sucre
- 50 ml. de llet
- 200 ml de nata per muntar
- 3 fulles de gelatina
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Jo he comprat els peus cuits, els he rentat i els he fet coure 30 minuts. Escorre els peus, reservant l'aigua.
Agafem una cassola gran amb una mica d'oli i hi saltem els escamarlans (molt poquet). Retirem i fem el mateix amb els peus, un parell de minuts per cada costat. Retirar.
En el mateix oli, sofregir la ceba tallada petita, fins que estigui transparent. A continuació afegir el tomàquet ratllat sense pells ni llavors (també ho podem fer amb tomàquet ja sofregit si en tenim de fet, unes 3 cullerades).
Coure-ho tot fins que tinguem el sofregit ben brillant i en aquest moment hi tirem una cullerada de farina, la remenem bé i hi afegim mig got de vi ranci. Deixar uns 5 minuts a foc mitjà, que s'evapori l'alcohol.
Afegim els peus de porc, remenant bé i hi tirem 500 ml. de l'aigua de bullir els peus, que haurem colat abans. Ho salpebrem.
Deixar que vagi fent la xup-xup uns 20/30 minuts.
Mentrestant, fem la picada, amb una llesca molt petita de pa sec fregit, les ametlles, 2 grans d'all, una mica de julivert i un tros petit de xocolata negra.
5 minuts abans d'acabar el guisat, li tirem la picada i els escamarlans. Provar i rectificar de sal si cal.
Com tots els guisats, millor fer el dia abans.
Ingredients:
Ingredients: