Ingredients:
- 750 gr. de cargols
- 1 ceba
- 3 tomàquets madurs
- 3 grans d'all
- 1 llesca petita de pa sec
- 12 ametlles torrades
- 1 cirereta (o un parell de caiena)
- 1 llesca de pernil salat gruixut (0,50 cm)
- 20 cc. de vi blanc
- OOVE, sal, pebre negre, sucre
Elaboració:
Primer bullim els cargols fins que estiguin ben cuits (amb un parell de fulles de llor i sal). Els escorrem i reservem.
En una paella amb una mica d'oli, fregim la llesca de pa, els alls pelats i les ametlles torrades, els hi donem 4 voltes.
Ho piquem en el morter, que quedi ben fi.
Tallem la ceba molt petita. En una cassola amb una mica d'oli, la sofregim a foc baix fins que ens quedi transparent. Li afegim la cirereta (quantitat tot depèn de lo que ens agradi el picant) i li donem quatre voltes . Seguidament afegim el tomàquet ratllat (sense pells ni granes) amb un pessic de sal i de sucre. També hi tirem el pernil tallat a daus petits. Retirem la cirereta.
Deixem sofregir tot plegat, i quan estigui li afegim la copa de vi blanc i la picada, deixant que faci la xup-xup uns 5 minuts, a foc mitjà i destapat.
Incorporem els cargols cuits, barregem bé, i ho deixem coure 10 minuts amb la cassola tapada.
Millor fer el dia abans.