Ingredients:
- Fulls de paper d'arròs ("obleas")
- Xampinyons (millor portobello)
- 1 ceba tendra
- 2 pastanagues
- 1/2 carbassó
- 1 tros de col blanca
- sal
- Oli d'oliva verge
- Salsa de soja -vinagre de poma - la part verda de la ceba tendra - llavors de sèsam
Elaboració:
Tallem les verdures:
Els xampinyons ben nets, talls pel mig i laminats. La ceba, el carbassó i la col en juliana i la pastanaga ratllada amb un ratllador gruixut.
En una paella amb una mica d'oli saltem els xampinyons, quatre voltes i hi afegim la resta de verdures . Ho salem i ho saltem uns 20/30 minuts a foc mitjà-baix, fins que estiguin cuites.
Hidratem els fulls d'arròs d'acord al que posi el paquet (uns segons) un per un. Les anem retirant i posem sobre un drap de cuina net. Hi afegim una cullerada de les verdures i ho tanquem, doblant els costats cap a dins fent un saquet rectangular. Anem reservant.
En una paella amb 4 gotes d'oli, cuinar els saquets que ens quedin daurats. (vigilant que no es toquin, ja que sinó s'enganxen entre ells).
Preparem la salsa: Un bon raig de salsa de soja o tamari, 1 cullerada de vinagre de poma, un polsim de sèsam i unes fulles de ceba tendra tallades a rodelles.
Agafem una safata, hi posem el bol amb la salsa pel mig i al voltant els saquets que haurem tallat pel mig, els mengem mullant amb la salsa.
En el farcit també hi podem afegir unes làmines de formatge, uns fideus d'arròs cuits, etc