- 2 espatlles de cabrit (tallades en 2 trossos)
- 1 ceba gran o 2 mitjanes
- 2 tomàquets madurs
- 1 copa conyac (o mig got de vi ranci)
- 3 grans d'all
- Canyella, romaní, 2 fulles de llor
- 3 o 4 patates
- 1 safata de xampinyons
- OOVE, sal, pebre negre.
Elaboració:
Escalfar el forn a 200º.
En una safata que pugui anar al forn posar-hi oli. Preparar el cabrit, netejant-lo bé i salpebrat. Distribuir en la safata.
Tallar la ceba en juliana, els tomàquets a quarts i els alls sencers amb un tall. Col.locar-ho tot pel mig del cabrit, que quedi ben repartit. Posar-hi també 2 fulles de llor, una miqueta (molt poc) de canyella i una branqueta de romaní (o farigola), i posar-ho al forn (uns 30 minuts).
Al cap d'aquesta estona, afegir-hi 1/2 got de conyac o de vi ranci i tornar a posar al forn uns 40 minuts més. Anar vigilant.
Mentre, tallar les patates a cubs d'uns 2 cm, salar-les i fregir-les Reservar en un colador o paper absorbent.
A continuació amb el mateix oli, fregir xampinyons frescos tallats a quarts. Reservar.
Donar mitja volta a la carn i deixar fins que estigui la carn torrada (uns 90 minuts des de que l'hem posat al forn) , vigilant que no s'en cremi la bresa . això depèn del forn,
Quan veiem la carn amb un to doradet, treure del forn,retirant totes les verdures i passar-les pel colador xinès, afegint 1/2 got d'aigua per treure tota la substància .
En un morter picar 1 gra d'all i unes branques de julivert. Afegir a la bresa colada. Remenar bé i provar de sal. Ha de quedat una salsa consistent, si cal afegir aigua, però que no quedi massa lleuger.
Repartir bé els trossos de cabrit en la safata i afegir pel mig les patates i els xampinyons. Abocar per sobre tota la salsa passada pel colador xinès, sacsejant bé perquè quedi ben repartit.
Tornar-ho a posar una estona al forn, vigilant que no se'ns cremi.
Repartir bé els trossos de cabrit en la safata i afegir pel mig les patates i els xampinyons. Abocar per sobre tota la salsa passada pel colador xinès, sacsejant bé perquè quedi ben repartit.
Tornar-ho a posar una estona al forn, vigilant que no se'ns cremi.