diumenge, 14 de juny del 2020

CONILL AL JAÇ




Ingredients:


  • 1 conill a trossos
  • 1 got de vi negre
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 fulla de llor, pebre, sal OOVE, un trocet molt petit de canyella
  • l bosseta per fer la picada (de les que porten avellanes, pinyons, ametlles, palets....)
  • 3 grans d'all i una branca de julivert


Elaboració:

En una cassola amb oli, enrossir  per tots els costats el conill (salpebrat).
Incorporar la cabeça d'alls sencera, el tros  de la canyella i la fulla de llor. Donar unes quantes voltes i abocar-hi el vi negre. Deixar coure uns 15 minuts.

A continuació incorporar aigua fins a cobrir el conill , rectificar de sal i pebre i tapar. Coure a foc baix- mitjà durant 3/4 o 1 h, fins que veiem que el conill està quedant tendre i sobretot que no quedi sense suc.
Quan falti poc (uns 15 minuts) tirar-hi la picada  i repartir bé. Tapar i que faci la xup-xup , sacsejant la cassola.



Un plat facilíssim i que es pot acompanyar amb patates al forn, carxofes fregides, bolets....el que us vingui més de gust.
Jo el vaig fer amb patates i carbassa al forn i uns quants bolets saltejats amb all i julivert.