diumenge, 8 de setembre del 2024

CARPACCIO DE FIGUES AMB PERNIL I AVELLANES

 

Ingredients:

  • 6 figues
  • 70 gr. de pernil ibèric
  • 12 avellanes torrades
  • Oli d'Oliva Verge Extra





Elaboració:


Pelar les figues 6 figues (en reservem 1 per decorar)
Les col·loquem sobre paper  film de plàstic. Cobrir-les amb un altre tros de plàstic.
Amb un got les aixafem, que quedi una làmina rodona i de mida d'un plat més o menys.
Posar al congelador unes 2 hores.

Un cop passat aquest temps, traiem el film i  posem el carpaccio en un plat. Deixem uns minuts que se'ns descongeli.
A sobre hi repartim els trossets de pernil que ens quedi ben posats. 
Espolsem per sobre les avellanes (que haurem esmicolat una mica amb el morter). 
Ho ruixem amb una mica d'oli d'oliva.


Ho guarnim amb una figa tallada a quarts.



Ho podem fer igual però amb pinyons torrats  i uns crostonets de pa fregits






4 comentaris:

  1. Anònim8/30/2023

    Amb que aixafen les figues? Que es un "fot"?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim8/31/2023

      Ai mare, em vaig equivocar a l’escriure, volia dir un GOT! 😂 ja he rectificat, merci

      Elimina
  2. Anònim9/04/2023

    Carme, sòc la @maituchef la Maite . Hem sembla que T’han robat el compte D’IG

    ResponElimina
    Respostes
    1. ostres, acabo de veure ara el teu missatge. Ningú m'ha dit res, surt alguna cosa extranya ?

      Elimina