Ingredients :
- 8 galtes de porc amb l'os
- 2 porros
- 3 pastanagues
- 1 cabeça d'alls
- 100 ml. de vi d'oporto
- 1 farcellet d'herbes per rostit
- Oli, farina, sal, pebre negre
Aquesta recepta l'he fet amb una slow cooking (olla de cocció lenta) amb capacitat de 5 litres de la marca crock pot . Es pot fer en els fogons en una cassola, amb el procediment tradicional i a foc molt baix o bé al forn molt baix també, i els temps poden canviar, de manera que haurem d'anar vigilant.
Elaboració:
Demanar al carnisser que ens netegi bé les galtes, traient l'excés de greix.
Salpebrar-les i enfarinar-les lleugerament.
En una paella gran amb una mica d'oli, les daurem uns minuts, retirem i reservem.
En el mateix oli, saltar les pastanagues pelades i tallades a rodelles d'1 cm. aprox. i el porro picat fi. Salar-ho.
Deixar coure uns 5 minuts tot remenant.
Agafem les verdures i les posem en el fons de l' olla de cocció lenta. A sobre hi repartim les galtes amb el liquit que puguin haver deixat anar, també el farcellet d'herbes i la cabeça d'alls tallada pel mig.
Regar amb el vi d'oporto.
Cuinar 7 h i quart en "baixa" sense destapar (tot depèn de la marca de l'olla pot anar més o menys ràpid, millor que a les 7 h ho destapem i ho comprovem , a la recepta de la Marta posava 8 h, però a les 7 ja estaven toves com mantega).
Apagar i deixar reposar fins a l'endemà.
Retirar les galtes i col·locar-les en una safata de forn. Separar una bona part de les pastanagues i posar-les també a la safata. Retirar el farcellet de les herbes.
El porro i les pastanagues restants, junt amb la meitat dels alls sense la pell i el suc que hagi deixat anar tot plegat, ho triturem amb la batedora de braç (comprovar que estigui bé de sal).
Repartim la salsa per sobre les galtes i escalfem al forn a 100 º, fins que ja estigui ben calent.
Ho he acompanyat amb uns pastissets de patata (recepta en un altre post).
Recepta de la Marta Miranda, del llibre Slow Cooker, feta a la meva manera.