Ingredients:
- 1/2 pinya natural ben madura
- Sucre caramel (el fem o en posem dels que venen fets)
- Per la crema: 1/2 litre de llet - 125 gr. de sucre 4 rovells d'ou - 40 gr. farina blat de moro (maizena) - Pell d'una llimona- 1 branca de canyella
Elaboració:
Pelar la pinya i treure el tronc central que és molt dur. Tallar-la a cubs petits i reservar.
Fer la crema pastissera:
Posar la llet en un cassó (reservar-ne una mica), junt amb la pell de llimona (la part groga) i la canyella. Arrencar el bull i retirar. Deixar que infusioni i que es refredi una mica.
En un bol, barrejar bé els rovells d'ou amb el sucre, batent-ho bé fins que ens quedi una pasta ben fina.
A part, dissoldre la maizena amb la llet que hem reservat sense escalfar.
Tornar a posar el cassó al foc (retirem la canyella i la pell de llimona) i quan estigui calent afegir la maizena, baixar el foc i anar remenant. A continuació afegir els rovells amb el sucre, sense parar de remenar fins que ens quedi espès.
Deixa refredar i omplir una mànega pastissera. Reservar a la nevera.
En el moment de servir, agafar uns gots o copes, posar al fons una cullerada de sucre caramel, a sobre els trossets de pinya, i per últim la crema. Li tirem una mica de sucre i el cremem amb un bufador (soplete).