Ingredients:
- 2 peus de porc cuits
- 1 grapat de pinyons
- 1 cullerada de tàperes en conserva
- Oli d'Oliva verge extra
- 1 culleradeta de mostassa
- Sal en escates
Elaboració:
Si comprem els peus ja cuits els fem bullir uns 15 minuts més. (Si els coem nosaltres, bulli-los amb un tros de ceba, 1 pastanaga, un tros de porro i una fulla de llor unes 2 h. i mitja o fins que estan ben cuits).
En calent, els treiem de l'olla i els desossem, conservant al màxim en trossos grans.
Agafem un paper film i els posem a sobre, enrotllant-ho bé com si volguéssim fer una botifarra, cargolant les puntes.Ho acabem d'embolicar amb un paper d'alumini o un drap, que ens quedi tot ben apretat i posem a la nevera unes hores (o millor el dia abans).
Un cop passades aquestes hores, ho desemboliquem i amb un ganivet el tallem el més fi que puguem. Ho disposem en una plata.
En una paella sense oli ni res, torrem lleugerament els pinyons. Els retirem.
A continuació hi afegim una mica d'oli i hi saltegem les tàperes (escorregudes). Treure i posar sobre paper absorbent.
Agafem una cullerada petita de mostassa de Dijon i un bon raig d'oli i ho emulsionem (hi podem afegir una mica de vinagre, però no és necessari, ja que la mostassa ja porta un toc).
Amb una cullera, anem repartint-ho per sobre els trossos de carpaccio. Repartim les tàperes i els pinyons i hi escampem unes escates de sal.