Ingredients:
- 12 Crestes (obleas) tipus La Cocinera/Buitoni
- 1 ceba petita
- 1 ou dur
- 4 o 5 cullerades de salsa de tomàquet
- 1 llauna petita de tonyina
- 3 llesques de bacó fumat
- Sal, OOVE, 1 ou batut per pintar
Elaboració:
Tallar la ceba a la brunoise. Ofegar-la en una paella amb una mica d'oli, fins que ens quedi ben feta.
Quan estigui cuita, afegir-hi el bacó tallat petit i la salsa de tomàquet.
Retirar del foc i incorporar la tonyina esmicolada i l'ou dur tallat petit.
Agafem les crestes i omplim el centre amb el farcit, deixant espai pels costats per poder tancar bé. Posar una altra cresta a sobre i tancar amb els dits , segellant bé amb una forquilla.
Pintar amb un ou batut i hi posem a sobre unes llavors de sèsam, de rosella o alguna altra llavor que tinguem.
Posar al forn preescalfat a 180º durant uns 15 minuts (forn a dalt i a baix) o fins que veiem que ens quedin torrades.
Evidentment, podem fer el farcit del que més ens agradi, igual que quan fem crestes ("empanadillas"):
de verdures, de sobrassada amb mel, de formatges,,, etc.