Ingredients:
- 100 gr. de cues de gamba vermella fresca
- maionesa
- caviar
- oli d'oliva
- brots verds
Elaboració
Netegem bé les gambes, eliminant el fil negre (tub digestiu).
Obrim les gambes per la meitat.
Agafem un paper de forn i el pintem amb oli d'oliva. Disposem les mitges gambes que ens quedi un cercle, sense que ens quedin l'una sobre l'altra.
Agafem un altre paper de forn i també l'untem i el posem a sobre les gambes.
Amb la base d'un cassó, anem donant copets a sobre, fins que ens quedin una base fina i més o menys de la mida del plat que les volem servir, fent que ens quedi lo més rodó possible.
Posem el carpaccio a congelar amb els mateixos papers. Es pot fer amb molta antelació (posant-ho a dins una bossa de plàstic, vigilant que ens quedi ben pla) .
Una horeta abans de servir, treure del congelador i treure amb cura els papers, primer un i posar sobre el plat i després l'altre. Adornar amb puntets de caviar i de maionesa, i amb alguns brots verds per donar color.