Ingredients:
- 4 cuetes de rap
- 12 gambes fresques
- 1/2 litre fumet de peix
- Mig got de vi blanc
- 5 grans d'all
- 4 tomàquets madurs
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 branca d'api
- 2 fulles de llor
- Pebre negre
- Pebre vermell dolç
- 1 bitxo de caiena
- Un pessic de farigola seca
- 1 sobre de Safrà
- 1 cullerada de farina
- Sal, OOVE
Elaboració:
En una cassola amb una mica d'oli, sofregir 2 grans d'all, els retirem i courem les cuetes de rap netes i salpebrades.
En el mateix oli, saltar lleugerament les gambes (sense els caps, que els hem tret). Reservar.
Ara saltar els caps de les gambes, aixafant-les per treure tota la substància, i quan estiguin sofregits, treure-ho tot (si cal ho colem).
Tallar petita la ceba i els alls laminats, i el posem a sofregir a la cassola a foc baix. Al cap d'uns 5 minuts, tirar-hi la pastanaga i la branca d'api , tot tallat a daus petits, junt amb les fulles de llor, la farigola i el pebrot de caiena (obert pel mig i sobretot retirem les granes !).
Quan ja estigui fet, afegir els tomàquets ratllats (treure les llavors), junt amb el safrà i 1 cullera petita de pebre vermell dolç.
Seguir sofregint, i quan estigui ja ben brillant, retirar el pebrot de caiena i afegir 1 cullerada de farina remenant bé.
Tirar el vi i deixar evaporar durant uns 10 minuts. A continuació el fumet de peix i bullir tot plegat uns 10 minuts més. Rectificar de sal.
Amb la batedora de braç, triturar tot el sofregit, i passar per el colador xinès. Prémer tot per treure tota la substància i aconseguir una salsa ben fina.
En la mateixa cassola , posar les cuetes de rap i tota la salsa per sobre, tapar i deixar 5 minuts a foc molt baix. Afegir les gambetes que ja teníem cuites anteriorment, i ja podem servir, tot i que millor fer el dia abans.
En comptes de cuetes individuals ho podem fer amb un rap gran tallat a rodelles.