Ingredients:
- Escamarlans no gaire grans
- Camagrocs (rossinyols de pi)
- 1 ceba
- OOVE, sal, pebre negre
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Per les mandonguilles:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Jo he comprat els peus cuits, els he rentat i els he fet coure 30 minuts. Escorre els peus, reservant l'aigua.
Agafem una cassola gran amb una mica d'oli i hi saltem els escamarlans (molt poquet). Retirem i fem el mateix amb els peus, un parell de minuts per cada costat. Retirar.
En el mateix oli, sofregir la ceba tallada petita, fins que estigui transparent. A continuació afegir el tomàquet ratllat sense pells ni llavors (també ho podem fer amb tomàquet ja sofregit si en tenim de fet, unes 3 cullerades).
Coure-ho tot fins que tinguem el sofregit ben brillant i en aquest moment hi tirem una cullerada de farina, la remenem bé i hi afegim mig got de vi ranci. Deixar uns 5 minuts a foc mitjà, que s'evapori l'alcohol.
Afegim els peus de porc, remenant bé i hi tirem 500 ml. de l'aigua de bullir els peus, que haurem colat abans. Ho salpebrem.
Deixar que vagi fent la xup-xup uns 20/30 minuts.
Mentrestant, fem la picada, amb una llesca molt petita de pa sec fregit, les ametlles, 2 grans d'all, una mica de julivert i un tros petit de xocolata negra.
5 minuts abans d'acabar el guisat, li tirem la picada i els escamarlans. Provar i rectificar de sal si cal.
Com tots els guisats, millor fer el dia abans.
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients :
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
Elaboració:
Tallar la ceba en juliana, i el carbassó en rodelles .
En una paella amb una mica d'oli, saltar la ceba a foc baix. Quan comenci a quedar transparent, hi tirem el carbassó, remenem bé i deixem que tot ens quedi ben cuit. Salem.
Batem bé els ous i hi tirem el carbassó i ceba cuit, remenant bé. Ho afegim a una paella, i fem la truita. Coem al gust.
Ingredients:
Ingredients:
Ingredients:
- 1 conill petit
- 100 gr. de carreroles seques (cama-secs)
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 2 grans d'all
- 1 bossa de picada
- 2 fulls de llor, farigola, pebre negre
- OOVE, sal , farina
- 125 ml. vi ranci
- Brou (de pollastre, de carn, de verdura....)
acompanyament:
- arròs llarg
- 1 pot de bolets variats
Elaboració:
Posem les carreroles en remull un parell d'hores, que se'ns hidratin bé.
Tallem el conill a trossos (ens ho poden fer a la carnisseria). El salpebrem.
En una cassola baixa amb una mica d'oli, l'enrossim.
Tallem la ceba ben petita i l'afegim al conill, junt amb 2 grans d'all picats. Quan estigui daurada, hi tirem el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors), 2 fulles de llor, un polsim de farigola seca i les carreroles que haurem escorregut bé. Ho remenem bé i hi afegim mig got de vi ranci. Deixar reduir 10/15 minuts a foc baix. Hi tirem 1 cullerada de farina deixatada en aigua i ho remenem bé.
Afegim brou fins a mig cobrir el conill. Rectifiquem de sal i pebre, tapem i deixem a foc baix que faci el xup-xup uns 20/30 minuts, que el conill estigui tendre.
Fem la picada amb la bosseta de la picada i li afegim a mitja cocció.
A part, bullim 200 gr. d'arròs i l'escorrem bé.
En una paella amb una mica d'oli, saltem els bolets que haurem escorregut, i els salem una mica. Afegim l'arròs i barregem bé, donant-li quatre voltes.
Emplatem, hi posem uns trossos de conill amb una mica de l'arròs d'acompanyament.