diumenge, 16 de juny del 2024

GALTES DE PORC AL VI RANCI (A BAIXA TEMPERATURA)

 Ingredients:

  •  6 galtes de porc (millor duroc)
  • 1 ceba gran o 2 de mitjanes
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 tomàquets (o 3 cullerades de tomàquet triturat)
  • 125 ml. de vi ranci
  • sal, pebre negre, OOVE
  • 1 farcellet d'herbes
  • 1 pot de bolets variats
  • 1 bossa x la picada (bastonets, ametlles, pinyons etc) i una mica de julivert

Aquesta recepta l'he fet amb una slow cooking (olla de cocció lenta) amb capacitat de 5 litres de la marca crock pot . Es pot fer en els fogons en una cassola, amb el procediment tradicional i a foc molt baix o bé al forn molt baix també, i els temps poden canviar, de manera que haurem d'anar vigilant.



Elaboració:

Netegem bé les galtes, traient la pell i el greix i salpebrem.
En una paella o cassola amb una mica d'oli, les marquem que ens quedin una mica doradetes. Retirem.

Pelem les cebes i les tallem en juliana. En el mateix oli, les saltem amb una mica de sal. que ens quedin una mica tendres. Hi afegim el tomàquet ratllat (sense pell ni llavors) i el sofregim 5 minuts.

Agafem l'olla de cocció lenta i hi col·loquem les galtes ben posades, i hi tirem la ceba i tomàquet, que ens quedi barrejat. A sobre hi posem el farcellet de les herbes i la cabeça d'alls tallada pel mig.

Deixarem tapat 7'5 hores a baixa temperatura (ull no destapar en cap moment) . Un cop passades les 7 hores, destapem i deixem coure mitja hora més. 

Traiem les galtes i les reservem. En un pot de la batedora, hi posarem el suc resultant amb la ceba (excepte la cabeça d'alls i el farcellet d'herbes, que ho retirem) i ho passem que quedi ben fi.

Ho posem en una cassola que faci la xup-xup. Saltem els bolets amb una mica de sal , en una paella amb una mica d'oli i els incorporem al suc que tenim a la cassola. Afegim les galtes, i les reguem bé amb el suquet.

En un morter, agafem el de la bossa de la picada, una mica de julivert i 2 grans d'all dels que hem retirat de la cocció i ho aixafem ben fi. Incorporem a les Galtes i deixem 10 minuts més.

Millor cuinar el dia abans, queda millor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada