Ingredients :
- 1 espatlla de xai
- 3 grans d'all
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Farigola i romaní
- Sal
- Patates
Aquesta recepta l'he fet amb una slow cooker (olla de cocció lenta) amb capacitat de 5 litres de la marca crock pot . Es pot fer amb el procediment tradicional al forn molt baix també, i els temps poden canviar, de manera que haurem d'anar vigilant. Amb aquesta olla ens sortirà super melós, val la pena.
Elaboració:
Demanem al carnisser que ens marqui l'espatlla que quedi en 3 trossos.
L'untem amb oli i hi repartim els alls pelats i tallats a rodelles. El posem dins una bossa de plàstic, També hi espolsem una mica de romaní i de farigola o bé una branqueta de cada. Tanquem la bossa i la posem a la nevera macerant durant 6 hores aproximadament.
Pelem les patates i les tallem a rodelles d'un centímetre i mig. Les disposem com a base, en l'olla de cocció lenta. Salpebrem.
Traiem el xai de la bossa , el salpebrem i el col·loquem per sobre les patates. Tapem i deixem coure en temperatura "baixa" entre 6 i 7 hores. (aquests tipus d'olla treballen amb 2 posicions, "alta" i "baixa", les 2 són a molt baixa temperatura).
No destapar fins que hagin passat unes 6-6:30 hores, que comprovarem el grau de cocció i si cal , tapem i deixem mitja hora més.
Un cop cuit, posarem el xai i les patates en una safata i la posarem al forn amb funció de grill uns minuts, per donar-li una mica de color.
En una paella, reduïm els sucs que ens han quedat en l'olla, hi podem afegir una mica de vi blanc. Escampar per sobre el xai i ja ho tenim a punt per servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada