diumenge, 28 d’agost del 2022

ESPATLLA DE XAI CUITA A BAIXA TEMPERATURA

 

Ingredients :


  • 1 espatlla de xai
  • 3 grans d'all
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Farigola i romaní
  • Sal
  • Patates 
Aquesta recepta l'he fet amb una slow cooker (olla de cocció lenta) amb capacitat de 5 litres de la marca crock pot . Es pot fer amb el procediment tradicional al forn molt baix també, i els temps poden canviar, de manera que haurem d'anar vigilant. Amb aquesta olla ens sortirà super melós, val la pena.



Elaboració:

Demanem al carnisser que ens marqui l'espatlla que quedi en 3 trossos.
L'untem amb oli i  hi repartim els alls pelats i tallats a rodelles. El posem dins una bossa de plàstic, També hi espolsem una mica de romaní i de farigola o bé una branqueta de cada. Tanquem la bossa i la posem a la nevera macerant durant 6 hores aproximadament.

Pelem les patates i les tallem a rodelles d'un centímetre i mig. Les disposem com a base, en l'olla de cocció lenta. Salpebrem.
Traiem el xai de la bossa , el salpebrem i el col·loquem per sobre les patates. Tapem i deixem coure en temperatura "baixa" entre 6 i 7 hores. (aquests tipus d'olla treballen amb 2 posicions, "alta" i "baixa", les 2 són a molt baixa temperatura).

No destapar fins que hagin passat unes 6-6:30 hores, que comprovarem el grau de cocció i si cal , tapem i deixem mitja hora més.

Un cop cuit, posarem el xai i les patates  en una safata i la posarem al forn amb funció de grill uns minuts, per donar-li una mica de color.

En una paella, reduïm els sucs que ens han quedat en l'olla, hi podem afegir una mica de vi blanc. Escampar per sobre el xai i ja ho tenim a punt per servir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada